A Metz Érden hat góllal verte meg az FTC-t, 32-26 lett a vége. A találkozón végig csak az volt a kérdés, mennyi lesz közte a Metz javára. Az FTC egyszerűen más szinten mozgott, lassú volt a Metzhez képest, nem volt benn átütő erő. A Metz dinamikusabb kézit játszott, és hiába volt náluk is tengernyi eladott labda, turnover, technikai hiba, mégis simán nyert.

A franciák kapusa nagy napot fogott ki, mondjuk pont azokat a sarkokat lőtték neki, amit érez. Fentre meg nehezebb lőni, hisz könnyebb fölé dobni, mintha az alsókat lövik. Bölk játszott extrát, de neki van valami betegsége, ahogy elvileg Bíró meg Cvijic sem egészséges.

Kovacsics Anikó megint megsérült, bár ő eleve percember idén, szóval még ez a legkisebb baj. A nagyobbik, hogy pl. az első meccsen Klujber hatból egyet dobott, teljesen levették a franciák.

Úgy dobtak 32 gólt, hogy az ehf statjai szerint 26 technikai hibájuk volt. Az egy annyira magas szám, hogy hihetetlen, közben mégis ott a 32 gól, ami lehetne anomális, meg az ehf statjai is rosszak, de szemre is valami ilyesmi volt az a meccs.

Most a Metz otthon lesz, még magabiztosabb, ismerős terep, ergo talán kevesebb lesz az eladott labda, a technikai hiba. Az előny magabiztosságot szül, és ha megérzik, hogy vérzik az FTc több helyen, akkor de Pauláék oktatnak majd.

Én még edzői szinten is látok némi különbséget, és nem Elek javára. Mayonnade azért nagy koponya, mert úgy nevek alapján hiába jó csapat a Metz, azért mégsem lehet azt mondani, hogy világválogatott. Aztán tessék, csapatként jók, és megint fix a FF.

Ha itt 26 technikai hiba mellett jött tőlük 32, akkor nincs miről beszélni. Egyébként az érdi egy tempós kis meccs volt, Elek azt mondja, tehet nélkül játszanak a csajok, szóval szerintem most is fognak menni mindketten becsülettel, így a hazaiaktól a 30 szerintem ismét összejön

Metz HB (n) - Ferencvárosi TC (n): Metz HB (n) által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp