Érdekes döntő elé nézünk az kétségtelen. Hiszen egyrészt ott van a verhetetlen Alcaraz így a spanyol közönség sem panaszkodhat ,másrészt pedig a történelmi tettet végrehajtó Jan Lennard Struff.

Mivel a német szerencsés vesztesként jutott el egy 1000-es torna döntőéig bekerült a tenisz történelembe mivel korábban ezt senki nem vitte véghez. Azonban ez meglátásom szerint teljesen megérdemelt. Nyilván hatalmas adogató a német és ez itt Madridban már sokakat messzire elrepített. Lásd nem is oly régen John Isner is milyen sokáig menetelt pedig a salakhoz nem sok köze van az amerikainak. A német viszont egész karrierje során nagy hangsúlyt fektetett a szemcsés borításra a naptára elkészítésekor. Amiért azt mondta,hogy megérdemli,hogy itt legyen az a mentális felkészültség. Rendkívül higgadt és pontos adogatásokkal rendíthetetlenül menetel labdamentről labdamentre. Egész héten bizonyította,hogy összeszedett és bátor játékkal bármire képes. Tsitsipas ellen is végig hozta azt a szintet amit tud és nem ijedt meg a görögtől még akkor sem amikor kiegyenlített a szetteket tekintve Stefanos. Karatsev ellen is akár össze is omolhatott volna hiszen első szettben 3-1ről bukta a szettet,de ez a hét másról szól. Struff nem egy tinédzser és helyén kezeli a dolgokat az elődöntő után is láthattuk. Az adogatásait még Alcaraznak sem lesz egyszerű elvenni és ha elbukja sem fog összeomlani.

A spanyol nyilván a találkozó favoritja,de ő sem egy rendíthetetlen kőszikla a mérkőzéseken belül. Az egész torna alatt hullámzó a játéka. Ruusovouri esetén is láthattuk mennyire szétesett volt a játéka sokáig. Khacsanov ellen is a sírból hozta vissza a második szettet.

Nyilván a találkozót szinte biztos Alcaraz nyeri,de,hogy 6 játékot ne hozzon össze a német szerintem kizárt.

Alcaraz, Carlos - Struff, Jan-Lennard: Játék hendikeppel - Hendikep tipp