Rendkívül kiélezett mérkőzéseket rendeznek ma este az Angol Premier League-ben, mindhárom ma megrendezésre kerülő mérkőzés a kiesésről dönt illetve dönthet. Az utolsó öt együttesből ma négy is pályára lép, az egyetlen együttes akinek gyakorlatilag már tét nélküli az utolsó három mérkőzés, az a hazai pályán szereplő Fulham csapata.

Teljesen mindegy, hogy tizedik vagy tizenegyedik lesz a szezon végén a Fulham, nem oszt és nem is szoroz, maximum egy kis pénzbeli juttatás lehet a különbség.

Nagyon szoros a tabella vége, a Leicester, Leeds és Nottingham 30-30-, az Everton 29, míg az utolsó helyen álló Southampton 24 ponttal áll a ma esti mérkőzéseket megelőzően. Akár már a mai mérkőzések után kiderülhet, hogy a sereghajtó Southampton biztos kieső lesz-e, vagy kap még matematikai esélyt, de szerintem ez már csak játék a számokkal. Aki ma nem szerez pontot, az hatalmas lépést tesz a másodosztály felé, egymás szerencséi, hogy nincs kiemelkedő formában egyik együttes sem.

A Fulham a tizedik helyen áll a tabellán, előtte öt pontra a tabellán a Brentford, közvetlenül mögöttük a Chelsea két pontos hátrányban, illetve ötre a Palace és a Wolves. A csapat nincs jó formában, legutóbbi három mérkőzését elbukta a Pool-Aston Villa és Man City hármassal szemben, előtte pedig két kiesőjelöltet vert. Nehéz mérkőzésük lesz, mert sok minden nincs, ami motiválhatja őket, szemben a Leicesterrel, akik egy győzelemmel nyerhetnének egy szusszanásnyi időt maguknak. Szerencséjükre van két nyerhető mérkőzésük, talán elég lehet a bent maradáshoz (ez és a WHU elleni).

A tippem az, hogy a jobb formában lévő és motiváltabb Leicester behúzza ezt a mérkőzést, mert ha nem teszik, akkor nagyon nehéz dolguk lesz a hátralévő három körben. Kevés gólt várok a mérkőzésen, egy küzdelmes, 0-1-es végeredményt sem tartok kizártnak.

Fulham - Leicester City: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp