Két kék-fehér együttes találkozik hétfőn délután a Premier League-ben... a Brighton és az Everton összecsapásán ezúttal a Brighton lesz a pályaválasztó.

Bár azt, hogy mennyire nem jön zavarba idegenben sem ez a Brighton, a két csapat őszi meccse is jól mutatja, Liverpool-ban ugyanis 4-1-re tudta legyűrni az Evertont...

Azóta sok minden nem változott... a Brighton-t továbbra is sokkal inkább az élcsapatokkal lehet egy lapon említeni, az Everton pedig foggal-körömmel kell, hogy küzdjön a kiesés ellen... A Brighton pedig olyannyira jól áll, hogy elmaradt meccseinek hála még a BL-szereplésre is abszolút reális sansza lehet... ahhoz, hogy ezt realizálhassák, azonban itt kötelező begyűjteni a 3 bajnoki pontot.

Az Everton most két olyan meccset játszik, ahol nem éppen ők a favoritok... Brighton idegenben, majd Manchester City otthon... ezeken a meccseken nem sok ponttal kell kalkulálniuk... Azonban nekik ott lesz az utolsó két kör, amikor az addigra már sanszosan fix bentmaradó Bournemouth és Wolves lesznek az ellenfeleik... Azt gondolom, hogy nekik ott kell 6 pontot szerezniük, ha bent akarnak maradni... így abban az esetben, ha itt meglép a Brighton, akkor bizony már előre kell néznie az Everton játékosoknak...

Ahogy az elmúlt 5 hazai meccséből 4 alkalommal egy gólt sem kapott a Brighton (6-0, 1-0, 3-3, 1-0, 4-0), így most sem várok túl sok vendég gólt... Viszont ez a többek között Mitoma, March, Welbeck, MacAllister, Encisio vagy épp Buonanotte által fémjelzett támadó gépezet eléggé hatékony tud lenni... Én nagyjából egy hasonló eredményt várok, mint ami ősszel született... 3-1, 4-1 körüli hazai sikerre számítok.

Brighton - Everton: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp