A következő szezontól csökkentik az NBII létszámát, az orbitális 20 -as létszámról (az NBI létszámát kellene inkább 16 -ra növelni, uncsi a 12 -es mezőny már).

Most kell megragadni az esélyt, az egyből visszajutásra az MTK együttesének, mert, ha elszórakozzák az előnyüket, akkor jövőre még nehezebb dolguk lenne.

Szerencséjükre a kék-fehéreknek a közvetlen üldözőnek számító veszprémi alakulat az Ajka bukott a kiesés ellen menekülő S szemben, így ha ma nyerne az MTK akkor betudná biztosítani a feljutását.

Két iszonyat gyenge formát mutató csapat találkozik. Az MTK lendülete elfogyott, behúzták a satuféket, utoljára április 10-én nyertek, azóta egy döntetlen és négy vereség a bizonyítványukban, ami több, ami érthetetlen, még akkor is, ha rengeteg hiányzójuk volt.

Mit mondhat a Pécs akkor, utoljára március 5 -én nyertek, pedig idény közben szebb álmokat is szövögettek. Utolsó kilenc bajnokijukból négy remi és öt vereség szégyenletes teljesítményről árulkodik.

A góltalanság ellen be vannak oltva a támadók, rendre egy-egy gólokat pöckölnek nagy nehezen, de gólkavalkádokba semelyik fél nem futott bele a tavasz folyamán.

A védekezés viszonylag biztosabb lábakon áll, de szemet szúró, az előre játékban erőltetetten írva, már sír a labda. A hétfői fordulót záró mérkőzés a szokásoknak megfelelően képernyőre is kerül, ám előzetesen azt mondom ne ezt az eseményt tűzzük ki programnak, ha szórakozni szeretnénk.

A találatokkal hadilábon álló két csapat meccsén, kevés gólos szenvedést várok, ahol lehet a feljutásra pályázó fővárosiak az egy ponttal is megelégszenek majd. Tippem: 1-1

Pécsi MFC - MTK Budapest: Gólok száma - Felett/alatt tipp