A holnapi napon kezdetét veszi a Római 1000-es tornán a főtáblás mérkőzések. Az első fordulóban egy hazai játékos találkozóját szemeltem ki. Marco Ceccinato és Mackeznie McDonald összecsapását.

Az olasz nagyon mélyen volt,de tavaly Challenger tornákon olykor-olykor láthattuk egy villanásra,hogy miért és miként jutott el egyszer a Roland Garros elődöntőig. Az idei salak szezont már ami a fő szezont illeti, rendkívül előre mutatónak és pozitívnak értékelheti ő is és mi is. Hiszen az első rangosabb tornán Estorilban egészen az elődöntőig menetelt. Utána pihent Marco ami gondolhattuk volna,hogy a visszájára sül el és a forma alábbhagy,de ellenkezőleg. Kifejezetten jó döntés volt az olasztól vagy esetleg kisebb sérülés hátráltatta?,mert ott folytatta ahol Portugáliában abbahagyta. A selejtezőt könnyedén megugrotta Madridban és a főtáblán is Fucsovicsot könnyen verte azt kell mondani,mert ha megrázta magát egyből elvette Marci adogatását. A következő körben is jól játszott sőt megkockáztatom jobban játszott,mint De Minaur,de a szerencse és a kulcsmomentumok nem az ő malmára hajtották a vizet.

Az amerikai nem egy salak vitéz az egyszer biztos. Az egyszerű labdapüfölést viszont nagyon érti meg kell hagyni,de ha ellene taktikát váltanak vagy neki kellene az egyáltalán nem ízlik neki. Könnyen megzavarja. Ceccinato pedig szereti variálni az ütéseket,kétlem,hogy nagyon komfortos ellenfél lenne Mcdonaldnak. Garantáltan zavarni fogja,hogy nem tud a saját ritmusában játszani. Mackenzie nagyon rosszul kezeli a konfliktusokat,mert rendszeresen hergeli a közönséget ami egy hazai játékos ellen pláne csúnyán vissza fog ütni. Ezekből soha nem jött ki jól ,se Barcelonában honfitársával szemben,se Madridban amikor a hazai Zapatával csapott össze és balházott. Ráadásul gyalázatos formában van hiszen az egész vörös borítású szezonban nem nyert meccset.

Egyértelmű szerintem,hogy ezt a találkozót Ceccinatónak kell nyernie.

Cecchinato, Marco - McDonald, Mackenzie: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp