A Real Madrid - Manchester City összecsapás árnyékában azért megrendezik a Derby della Madonninát is, azaz a Milan - Intert, sok-sok év után ismét lesz olasz résztvevője a BL finálénak.

Több, mint 100 éves múltja van már a milánói derbinek. 1909-ben játszották egymás között az első találkozót a felek, azóta már 235-ször mérhették össze futballtudásukat. Az örökmérleg egyébként enyhe Inter fölényt mutat. Tízből kilenc semleges szurkoló azt mondaná, hogy a másik ágról kerül majd ki a Bajnokok Ligájának a győztese. Ezen a megállapításon vélhetően még a Milan, vagy az Inter drukkerek sem fognak megsértődni, mivel ismeretes milyen könnyű ágon került ide a két gárda. Persze az AC Milannak azért ki kellett ejtenie a Spurst, majd a még erősebb játékerőt képviselő Napolit, a rutin hiánya nagyon érződött a dél-olaszokon. Az Inter pedig a masszív Porto után a másik portugál nagyágyút is legyőzte, csomagolhatott a Benfica is. Nem arról van szó, nem kis nevek ezek sem, de ha átkacsintunk a másik oldalra, láthatjuk hogy ott nyüzsgött a krém. Nem sok esélye lett volna egyetlen olasz csapatnak sem a Liverpool/Bayern/City/Real/PSG ötös ellen. De ha már itt vannak, próbálják kihozni persze a legtöbbet a sorozatból, jelen esetben a döntőbejutást.

A Milan egész jó formában van, 10 meccse veretlenek Pioliék. Pedig azért elég veretes csapatokkal játszottak ebben az időszakban (Napoli 3x, Roma, Lazio) mégis megmaradt a veretlenség. Ugyan télen komoly hullámvölgybe került a csapat, úgy tűnik sikerült kilábalniuk belőle, bár a BL helyekért még ádáz harcot fognak vívni minden bizonnyal. Friss hír a csapat háza tájáról, hogy Leao most hosszabbított szerződést, ez is plusz motivációt jelenthet ma a játékosoknak. Az Internek is meglehet a Bajnokok Ligája indulás, de sok fog múlni a Lazion is még. A sok váratlan vereség (pl. Monza, Spezia) azért jelentősen hátráltathatja még őket céljuk elérésében...

Ha megfigyeljük a két olasz topcsapatot, akkor láthatjuk, hogy hasonló kaliberű alakulatok ellen inkább a kevés gólos találkozók domináltak náluk akár a BL-t, akár az olasz pontvadászatot vesézzük pl. a Milannál - Spurs/Napoli/Lazio/Roma mind-mind 2 gól alatti találkozók, vagy az Internél a Roma/Juve elleni meccs a közelmúltban. Egyetlen kakukktojás a Lazio elleni 3-1-es diadaluk. A legutóbbi összecsapásukon 1 gól született, ott az Inter örült a meccs végén. A mai forgatókönyv véleményem a következő lesz: 2 rendkívül óvatos csapat 0-0-val zárja a félidőt, majd a második félidőben egy kicsivel többet kockáztatva talán leesik 1-2 gól, de nem zárható ki a gólnélküli remi sem sőt.

AC Milan - Inter: Gólok száma - Felett/alatt tipp