Az első forduló küzdelmei tovább folytatódnak Rómában. Egy kis magyar meglepetés is van és ennek jegyében erről írok elemzést. Nevezetesen Marozsán Fábián és Corentin Moutet összecsapásáról. Elég szép szorzón fogható a magyar srác figyelembe véve az előzményeket.

Élete szezonját futja Marozsán ez vitathatatlan. Persze ettől még lehet feljebb,de már most is szép sikerek vannak mögötte. Nagyon jól ment neki a játék mikor még csak a szezon előszele fújdogált. Azonban ez eléggé a visszájára ütött,mert láthatóan kiégett kissé. Szerencsére sikerült ezen felülemelkednie a múlt héten,így ismét szél irányba állt ami a formáját illeti. Cagliariban igenis jól játszott. Az első forduló is küzdelmes volt,de a másodikban is lehetőségei voltak amelyekkel nem tudott élni. Azonban a fiatal tehetségnek minden egyes párharc csak az előnyére válhat. A múlt heti konzekvenciát levonva kamatoztatta ezt a picike tudást,mert a selejtező döntőjében a brazil ellen a második játszmába hiába bukta rögtön az adogatásátezt követően viszont mérkőzés tovább részében játékot sem engedélyezett Alvesnek.

A francia abszolút szemcsés borításon mozog otthonosan azonban egy óriási,de kerül a neve után. Hiszen a tavalyi sérülése után idén tulajdonképp nem is játszott,az ausztrál openen elindult,de a sérülése ismét kiújult,mert egészen a múlt hétig nem játszott meccset. Persze túl sok köszönetet abban sem látott Moutet. A nem éppen neves Watanuki leiskolázta két szettben. Egyékbént a japán egész jó salakon azt meg kell hagyni. A meccshiánytól szenvedő franciának sokkal több kellene ahhoz,hogy ezen a borításon domboríthasson. A legnagyobbak is megsínylik a hanyag salak felkészülést,mert ide kell a megfelelő kondíció amiben pedig garantáltan szűkölködik Corentin.

Marozsán teljesítménye folyamatosan javul így május derekához érve,míg a francia kétségbeesetten próbál egyáltalán mérkőzést játszani. Ezért egyértelmű szerintem a magyar siker e találkozón.

Moutet, Corentin - Marozsan, Fabian: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp