A második főtáblás naphoz érkeztünk az olasz fővárosban. A Masters 1000 -es tornán tegnap vészjósló volt a zuhogó eső a program kezdetekor, de végül az égiek kegyesek voltak a szervezőkhöz és a tenisz kedvelőkhöz, így beindulhatott a "darálás". Láttuk Fucsovics Marci is alaposan kihasználta, hogy egy olyan riválissal játszhatott az első körben, aki nem pihent rá erre a kiemelt tornára, így a vártnál könnyebben verte Krajinovicot. Ugyanezt a forgatókönyvet várnám a Humbert - Ruusuvuori párosításban is, ahol a francia a sikertelen madridi próbálkozása után Szardíniára utazva, Cagliariban egészen a döntőig menetelt és több nehéz meccsen is átrágva magát, melyek döntő szettig terelődtek, megnyerte a Challenger tornát. Ezek után érkezett az olasz fővárosba, elcsigázottan.

Itt egy olyan Ruusuvuori várja, aki Fucsovicshoz hasonlóan csaki erre a római feladatra koncentrált.

A formája is topon van, Madridban éppen a franciát sikerült két tie-breakes szettben búcsúztatnia, aztán az aktuális világelső Alcarazt, aki megnyerte ugye Madridot majdnem búcsúztatta is, egy igen kiélezett mérkőzésen.

Itt alapvetően a fizikális tényezőkre élesítem a tippet, ahol egy elfáradt francia, egy teljesen fitt és friss finnel találkozik. Egyenlő feltételek mellett majd két hete is nyert a finn, ilyen terhelés után pedig joggal várom, hogy Ruusuvuori megint felülkerekedik a szintén magas gall fiatalemberen.

A szorzók nem eget rengetőek, de a körülményeket nézve, még az 1,56 -os is értéket tartogat magában.

Humbert, Ugo - Ruusuvuori, Emil: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp