Rómában már a második körnél tartunk a Foro Italicon. A női programban egyik kedvencem meccsét pécéztem ki magamnak. Öröm számomra Kalinskaya egyre jobb játékát látni, ami az eredményekben is megmutatkozik, hiszen nem csak kemény pályán, de a sok éves negatív salakos mérlegei után, szemcsésen is képes az erőszakos, kemény játékát hozni. Ennek jutalma, a TOP50 -en való kopogtatás (jelenleg 57.), és az mellett sem mehetünk el szó nélkül, hogy a legjobbakat is rendre megtréfálja Anna, múlt héten Madridban például Rybakinat kapta el, de idénről még sok nevet említhetnénk a teljesség igénye nélkül, Azarenka, Parksm kalinina, Ostapenko, olyanok, akik korábban legyőzhetetlennek tűntek Kainskaya számára. 24 évesen ért el oda az orosz lány, hogy nem kell félnie senkitől, ha hozza azt amit tud.

A belga Elise Mertens lesz a második körös feladat, aki mostanság nem nyújtja azt a teniszt, ami félelmetes volna. A salak a flamandnak sem a kedvence és a jelenlegi formákat nézve simán elkapható. Múlt héten az egyiptomi Sherif állította meg, annak előtte pedig Bogotában próbálkozva a svéd Björklund.

Kalinskaya az első fellépésén Yastremskanak semmi lehetőséget nem hagyott a kibontakozásra, a kezdéstől "víz alá nyomta" az ukrán lányt, ezzel a szemlélettel gyűrheti ma le Mertenst is.

Szóval Kalinskaya előtt megnyílhat az út a TOP50 -be való betörésre, ehhez adott a tenisze, az önbizalma is nőhetett a legutóbbi hetekben, saját intenzitását, teniszét követve nálam nem kérdés, hogy továbbléphet. A bukik Mertensnek adják a favorit jelzést én megfordítom és az orosz lány sikerét jelölöm meg kora délutánra!

Mertens, Elise - Kalinskaya, Anna: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp