A mai női meccs választásom az olasz fővárosból nagyon billegett, Kalinskaya ápolása miatt, de csak behúzta a csini orosz lány.

Holnapra is választottam egy mérkőzést a női palettáról, maradva a keleti vonalon, ha nem is orosz, de fehérorosz győzelmet szimatolok.

Igaz, hogy Victoria Azarenkát inkább lehetne már amerikaiként is aposztrofálni, hiszen Miamiban lakott most pedig ahol a legjobb játékosok gyűjtőhelye van Monte Carlóban van bejegyezve, ahol kisfiával laknak.

Nos visszatérve Rómába. Azarenka az amerikai Madison Keysel mérkőzik, semelyiküknek sem a szemcsés felület a kedvence, de itt fellelhető számottevőbb különbség.

Hat év van a lányok között, de így is majd dupla annyi tétmérkőzésen szerepelt Azarenka (204), míg Keys nagyságrendileg 110 körül jár.

A közelmúltból fellépéseik: Azarenka 2020: 4/4, 2021: 4/1, 2022: 6/3, 2023: 2/2, míg Keys 2020: 2/1, 2021: 3/4, 2022: 4/4, 2023: 4/1.

Azarenkánál sikerült a gyereke születése után egy-két éven belül akklimatizálódnia és 34 évesen is azt az akaratos, szenvedélyes tenisz felvinni a pályára, amivel a korábbi sikereit is elérte.

Ezt szeretik az olaszok is, nem véletlen, hogy Rómából egy döntős szereplés és egy elődöntős mellett négy negyeddöntőt is számlál, ebből az egyik a tavalyi például. Ezzel szemben Keys még 2016 -ból egy Serena Williams elleni fináléval büszkélkedhet, de semmi több Rómából.

Egy igazi derbire van kilátás, ahol azonban Azarenka érvényre juttathatja nagy rutinját, amivel az előző körben a szintén amerikai GS bajnoknőt Sloane Stephenst is sikerült maga alá gyűrnie.

Azarenka, Victoria - Keys, Madison: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp