A római Masters 1000 -es tornán az olasz szurkolók színtiszta hazai ütközetnek is örvendhetnek a szombati 2. forduló mérkőzései között. A Matteo Berrettinit már megelőző, így jelenleg olasz 2. Lorenzo Musetti (19. a világranglistán) a hátországból szépen lassan magát kinövő, így az ITF tour és a CH versenyeket is lassan háta mögé utasító Matteo Arnaldi mérkőzik majd az esti programban aStadi Centraleban valószínűleg.

Míg Arnaldi illeszthetjük a tehetség jelzőt, én Musettiről még szebbeket mondanék, amire képes attól a tenisz kedvelői rendre elolvadhatnak. Kicsit fejben kell még jobban összeszednie magát és hamarosan meglesz a várható TOP10 is számára.

Arnaldi a madridi múlt heti menetével, ahol a selejtezőt "megmászva" jutott a harmadik körig, ahol Munar ellen búcsúzott három szettben, érte el, hogy életében első alkalommal a TOP100 tagjának mondhassa magát, becsúszott a 99. helyre.

Az első római meccsén, csütörtökön azonban érződött erősen rajta a fáradtság Schwartzman ellen. Jól kezdte a meccset az iszonyat formában lévő argentin ellen, de végül egy igen fárasztó döntő szettes ütközetbe kavarodott bele. Ezek után egy Barcelona óta pihenő és csak a Foro Italicora összpontosító Musetti vár rá, aki nem fog kegyelmezni a honfitársnak.

Musettinekk amúgy is jól megy a fiatal honfitársai ellen, legutóbb Monte Carlóban Nardinak osztott ki egy szintén Masters 1000 -es eseményen egy "biciklit"6:0,6:0 formájában. Most nem is ilyen könnyű sikert, de egyértelmű diadalt várok Lorenzo Musettitől.

Musetti, Lorenzo - Arnaldi, Matteo: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp