Az angol bajnokság eszméletlen hajrát hozott magával. A két aspiráns szinte fej-fej mellett halad, habár ha a City nem hibázik, akkor behúzza a következő bajnoki címet is. Jó nézni mind a City, mind az Arsenal játékát, nem véletlenül: Arteta lényegében Guardiola cilinderéből bújt elő.

Az Arsenalt beárazta a City pár fordulóval ezelőtt, amikor 4-1-re püfölte el. Viszont Arteta és csapata felállt a pofonból, két kőkemény ellenfelet döngölt padlóba: a Chelsea és a Newcastle is fejet hajtott előttük. A játékuk jól ismert: van egy jó középcsatáruk (Gabriel Jesus), akit támogat két kiváló szélső támadó (Martinelli és Saka), valamint középen szerintem a világ legjobb irányítója Odegaard személyében. Ez a négyes annyira együtt van, hogy még a végén eljutok odáig, nekik szurkolok egy meccsen. Egyetlen gyenge pontot látok náluk: a középhátvéd posztján Saliba sérülékenységével nincs Gabriel mellett ember.

A másik oldalon ott a Brighton és De Zerbi mester. Amikor átvette Graham Pottertől a kispadot, kicsit féltettem őt az angol stílustól. Ő egy finomhangolásra játszó olasz fickó, aki az ukránoknál sem érezte jól magát teljesen. Erre fel sikerült megvalósítani ugyanazt Brightonban, amit a Sassuolo kispadján is csinált. Komolyan mondom, Brighton szurkolóvá váltam. Egyik héten 6-0-ra verik a Wolvest, aztán meg kipicsázzák őket a Stolverkosok hazai pályán 5-1-re. Mintha a kedvenc kis Sassu-m tért volna vissza. totálisan kiszámíthatatlanok, de épp ez a csodálatos bennük. Ráadásul olyan fiatalokkal nyomják, akik tuti szupersztárok lesznek pár éven belül.

Ebből a meccsből így mi sülhet ki? Én itt kb. 6-8 gólt várok. Mi értelme lenne annak, hogy a Brighton védekezzen? Szerintem befutnak a nemzetközi kupás helyre, mert a City megnyerheti a BL-t, ezzel plusz egy hely megnyílik, ráadásul úgy mennek a Spurs-Villa páros mögött 2 ponttal lemaradva, hogy három (!) mérkőzéssel kevesebbet játszottak.

Szóval várom a sok-sok gólt, támadásokat, kiváló játékot, sziporkákat. Akármelyik arcát látjuk a Brightonnak, az első félidő két gólja könnyedén összejöhet.

Arsenal - Brighton: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp