Az eddig hibátlan teljesítménnyel élen álló Malmö látogat a középmezőnyhöz tartozó Halmstads csapatához. A legutóbbi három mérkőzésen már igen magas gólszámokat hoztak a vendégek mérkőzései, a hazaiak pedig ennek az ellenkezői egyébként, egy 6-1-es vereséget leszámítva egyre kevesebb gól van a mérkőzéseiken.

Nagyon döcögősen indult be a Malmö szezonja, az első három fordulóban egyaránt soványka, egy gólos győzelmet aratott a csapat. Ezután valami megindult a csapatnál, 3-, 4- és 6 gólt szerezve nyerték a mérkőzéseiket, ráadásul már az első játékrészben eldöntötték a három pontok sorsát. Magabiztos teljesítménnyel vezetik a bajnokságot, azonban ott van szorosan mögöttük a Hacken csapata is, akik ellen jövőhét nagy rangadót játszanak majd. Ha a következő két meccsüket nyerik, akkor 9 pontos előnyük lenne, ami azért már igen szép, így a bajnokság elején.

A Halmstads eddig 7 pontot szerzett hét forduló alatt, ezzel a 10.helyen áll az együttes. 7-14-es gólarányuk van, ami nagyon gyenge, bár hazai pályán elég jók, 3-0-1 a mérlegük. Egy hete legyőzték például a már említett második Hackent, nagy kérdés, hogy mire lesznek képesek a listavezető Malmö ellen, akik idegenben 3-0-0-la állnak és 9-1-es gólaránnyal.

Legutóbbi két, egymás elleni mérkőzésük is gól nélküli döntetlennel ért véget, kizárt dolognak tartom, hogy zsinórban három alkalommal is kihúzza a hazai csapat kapott gól nélkül. A Halmstads emberemlékezett (2008) óta nem nyerte az egymás elleni mérkőzéseiket, szerintem ma sem lesz sok esélyük, látva, hogy mire képesek a vendégek.

Nagyon sima vendég győzelmet várok, amilyen formába lendült a listavezető csapat, nagyon meglepődnék, ha 3 rúgott gól alatt maradnának.

Halmstads BK - Malmö FF: Malmö FF által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp