Akármilyen dominanciát is mutat a világelső, lengyel Iga Swiatek, azért rendre azt várni tőle, hogy 6:0,6:0 -ra illetve elenyésző game vesztéssel nyerje a meccseit, az még nála is irreális elvárás.

Madridban végül a finálé esélyeseként bukott el Sabalenkaval szemben. A római versenyt a sérülésből visszajövő Pavlyuchenkova ellen kezdte egy "biciklivel" 6:0,6:0, majd Tsurenkonak is összvissz két gamre futotta. Ám Madridban sem végig ezt a szintet nyújtva jutott a döntőig Iga. Grabher és Pera is gyűjtött öt-öt gamet ellene, Alexandrova pedig szettet is csent a világelsővel szemben.

Most Vekic lesz az ellenfél, akivel szemben igaz, hogy rendre kemény felületen, de mindig keményebb és nehezebb ütközetekbe futott bele a lengyel. Vekic két nehéz, fordításos forduló van túl, mind Sasnovich és Samsonova ellen is szett vesztésről fordította meg a találkozóját, ez a harcosság pedig a ranglista vezető ellen is eredményezhet egy szorosabb meccset.

A tipp szempontjából a +8,5 games opciót lőttem be, ahol azt várom, hogy a horvát lány minimum 2-2 gamet összeszed egy-egy felvonásban. Nálam azonban az életszerűbb forgatókönyv azt mondatja, hogy lesz egy sima és egy igen szoros szett melyben Swiatek jut tovább.

Egyszerűen egy ilyen erőltetett menetben, akármilyen jó formában is van valaki, nem lehet minden meccset nullákra lehozni, sorozatban verve a TOP20 -as riválisokat.

Nálam Vekic harcossága és motiváltsága minimum öt horvát gamet ér a címvédővel szemben, Swiatek már letduta a legnagyobb mészárlásokat a hétre.

Swiatek, Iga - Vekic, Donna: Játék hendikeppel - Hendikep tipp