Az első Bajnokok Ligája győzelmére hajtó City döntőzhet, vagy a 15.-ért küzdő Madrid?

Alapvetően a Manchester City lehet elégedettebb az első találkozó után, pedig nem sikerült győzniük, bár legtöbben az ő sikerüket jósolták. Az első 20 percet nézve még egy vendég mészárlás is kinézett, de a habfehérek állták a rohamokat, és sikeresen semlegesítették Haalandot, majd jött egy Vinícius villanás, aztán a kékeknek De Bruyne szép találata után már megfelelő volt az eredmény, és nem is igazán akarták megerőltetni magukat a mérkőzés további részében.

Úgy gondolom, hogy a Real Madridot a közelmúltban annyiszor fogadta a kegyeibe Fortuna (és Kassai Viktor - természetesen nem elvitatva a megérdemelt BL győzelmeket) hogy egy meccsen most már koncentrálódni fog egyszer ellenük minden, nem jöhet össze mindig minden nekik, és nem időzíthet mindent tökéletesen Rodrygo.

Alapjában véve két fajta forgatókönyvet tudok elképzelni a mérkőzéshez. Az első, valószerűtlenebb szerint a Real egy kontrából, mondjuk Benzema révén (aki a BL-ben az angol csapatok mumusa) meg tudja szerezni valahogy a vezetést még az első félidőben/második elején úgy, hogy a kapott gólt megússzák. Így, kontrákra berendezkedve pariban lehet a csapat. A második, véleményem szerint esélyesebb jóslat pedig a következő: a City már az első félidőben berámol egyet (legalább) így pedig valamennyire mindenképpen ki kell nyílnia a Realnak, ami által sebezhetőek lesznek hátul. Megúszták a Haaland gólt, de Manchesterben nem valószínű, hogy kegyelmet ad a norvég. Otthon bődületesen erős a Manchester City, nem lenne meglepő az sem, ha 2-3at vágnának a Blancoknak. Egy remi és egy vereség a bajnokságban a számtalan diadal mellett.. elképesztő statisztika. A sebességkülönbség ismét csak tényező lehet, most talán Guardiola cserélni is méltóztat majd, és szerepet kap Mahrez vagy Foden is Grealish és Bernardo Silva mellett. Courtois kiváló kapus, de neki sem lehetetlen gólt lőni. Ma ezer százalék, hogy óriási tűzijáték lesz a kapuja előtt.

Sok múlt azon, hogy az előző meccsen a Real szerezte a gólt, vélhetően ma nem így lesz. Sima hazai sikert várok az összecsapástól, ahol a Real Madrid csak futni fog az eredmény után, de akár így is emelt fővel búcsúzhatnak.

Tipp: 3-1.

Manchester City - Real Madrid: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp