Az elődöntőbe jutásért mérkőzhet meg Swiatek Rybakinával a római WTA esti meccsén.

Ami könnyen lehet, hogy a nagy mennyiségben leeső csapadék miatt csütörtöki meccsé avanzsálódik egyébként. Sabalenka nem is olyan régen megmutatta, hogy még a lengyel világelső sem verhetetlen, a madridi, csakugyan salakon zajló tornán egy roppant színvonalas találkozón 3-6 6-3 3-6-ra verni tudta Igát. Azóta a Swiatek túl van két könnyű, és egy szorosabb összecsapáson. Valóban rendkívül kiemelkedik a női mezőnyből, talán Asleigh Barty jut először az ember eszébe, bár talán még nála is nagyobb dominanciát mutat a huszonegy éves csillag. Azonban erősebb ellenfelek ellen már nem mindig simázza le a találkozókat, legutóbb Vekic ellen is rezgett a léc, de végül jött a papírforma 2-0, azért alaposan megizzasztotta a horvát.

Rybakina útja azért ennél mindenféleképpen rögösebb volt, a nála jóvan alacsonyabban rangsorolt talján Paolini ellen csak a tiebreaknek köszönhetően tudta behúzni az első szettet, de onnan már sima volt a meccs. Kalinskaya ellen vélhetően csakugyan jött volt a papír, de az orosz egy feladással még egy kis pihenéshez is segítette a kazah lányt, Elenát. Utána Vondrousovát meglepően simán, 6-3 6-3-mal küldte haza.

A felek már négyszer is találkoztak egymással, ezeken az összecsapásokon Rybakina 3 győzelmet tud felmutatni, ráadásul az egyiket a Rod Laverből, az Aus Openről. Mindenkinek van mumusa, egyszerűen nem fekszik Swiateknek a 184 centis kazah stílusa, rendre vért izzad ellene, de legtöbbször még szettet sem tudott nyerni vele szemben. Rettentő gyors Elena, és bombaütéseit általában az alapvonalról süti el, szervái csakugyan rakéták. Salakon ugyan nagyobb esélye lesz Igának, de semmiképpen nem számítok lengyel hengerlésre, inkább egy kiélezett összecsapásra.

Swiatek, Iga - Rybakina, Elena: Szett hendikeppel - Hendikep tipp