Rómában a mai napon az alsó ág negyeddöntőit rendezik, ahol eldől, hogy ki kerül be az elődöntőbe a másik ági Rune - Ruud ütközet mellé. Elviekben Alcaraznak kellett volna papíron itt szerepelnie, de szerencsénkre láthattunk egy igazi szívet melengető csodát, a mi fiúnk Marozsán Fábián két szettben, nagy meccsen győzte le a világelsőt, sajnos Coric ellen az első szett után már nem maradt a tankban több, de erre a későbbiekben lehet építeni, és tényleg büszkék lehetünk rá.

Így a horvát került a legjobb nyolc közé, ahol a görög Stefanos Tsitsipas vár rá. A hellén fiú tavaly döntőzhetett, ám egy nagy meccsen végül, három szettben alul maradt Djokoviccal szemben.

2004 után ez az első olyan római döntő, ahol Nadal vagy Djokovic nem szerepel a két legjobb között, ez is mutatja nagy lehetőség most ez Tsitsipasnak. Ennek rendje és módja szerint összeszedte magát. Madridban is negyeddöntőzött, ám ott eléggé akadozott a játéka, ám ezen a héten eddig magabiztosan menetelt, két olaszt is, hazai közönségük előtt tudott szettveszteség nélkül megoldani, Sonegot 6:3,7:6 Musettit pedig 7:5,7:5 -tel, a mentális fölényét érvényesítve.

Coric ellenben nekem nem volt meggyőző az olasz fővárosban. Monteiro ellen is egy döntő szettes küzdelembe bonyolódott az első körben, ahol két szoros tie-breakkel tudott fordítani. Carballes Baena ellen az első szettet break előnyről nem tudta kiszerválni, ahol megint a rövidítés segített neki, Marozsán ellen pedig ugyancsak szett elvesztés után, a fáradó fiunk ellen tudott fordítani.

Mindent egybevetve, Tsitsipas játéka egyre jobban összeáll a salak szezonban, míg Coric kissé szürkébb ezen a Masters tornán, annak ellenére, hogy itt van, én a görög két szettes elődöntőbe kerülését várom.

Tsitsipas, Stefanos - Coric, Borna: Szett hendikeppel - Hendikep tipp