A tavalyi Konferencia Liga győzelem után sikerült szintet lépnie a Mourinho vezette AS Romának és lépéselőnyből várhatja a Leverkusen elleni visszavágót, melyet, ha megold közel kerülhet az Európa-Liga elhódítására, nem akármilyen tett lenne ... aztán jövőre BL győzelem ...

No de maradva a talajon.

A Leverkusen megpróbálja megfordítani a párharcot, ám ehhez türelmesnek kell lennie. Az Európa-Liga elmúlt 10 évében csak három alkalommal volt példa, hogy sikerült ezen periódusában az első elvesztett meccs után fordítani és továbbjutni, egy csapatnak, ez a tény is mutatja milyen nehéz feladat elé néznek Xabi Alonso tanítványai.

A Leverkusen az idei kupa szereplése alkalmával legyőzte az Atletico Madridot (2-0), kikapott a Portótól (0-3) és remizett a Bruggevel (0-0) látható eléggé vegyes a kép. Az El -ben pedig kikapott a Monacótól (2-3), legyőzte a Fradit (2-0) és döntetlent játszott a belga Unionnal (1-1) tehát lekopírozták az 1-1-1 mérleget a Bajnokok Ligájából, egyúttal kijelenthető ez a Leverkusen nem kiismerhető.

Mourinhonak azonban megvan az a tapasztalata, rutinja, amivel egy első meccses minimális győzelemmel remekül tud majd sáfárkodni és egyértelműen a biztos védekezésre fog szorítkozni és persze a megugrásokban bízva a gyors kontrákra, melyet Abrahamék vihetnek majd célba, gól formájában. Hazai pályán a gyógyszergyáriak, ám az előny a Rómánál, ezért azt mondom egy nagyon szoros meccsen végül a taktikus varázsló fogja jelenteni a különbséget és két éven belül a második döntőjét éri el az AS Romaval Mourinho.

Bayer Leverkusen - Roma: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp