Jani RékaLuca az egyik legmegbízhatóbb női teniszező a magyar mezőnyben. A feltörekvő fiatalok, Tóth Amarissza, Szabanin Natália és korábban Gálfi Dalma, Bondár Anna, Stollár Fanny is számíthattak a segítségére és rutinjával, játék iránti alázatra tanítással mindig előre vitte a lányainkat.

Tavaly rendkívül jó szezont futott, tornadöntőket játszott sorozatban, ám az idei szezon rémálomként indult. nemhogy torna végjátékokba nem jutott, de meccseit is alig nyert. Lehetett tudni, hogy valamikor ennek a gyenge sorozatnak meg kell szakadnia, bízhattunk abban, hogy a tavasz beköszönte elhozza a változás szelét. Április közepéig 1/12 -es szörnyű negatív mérleget produkált Réka, de a Billi Jean King Cupos antalyai részvétel és a csapatban való részvétel megint jó hatással volt rá. Ő is segíthetett a többi lánynak és valamennyire kihozta ez a szituáció Rékát is a gödörből. Azóta Koperben verte Berfu cengizt és Lukas Tenát, a német Bundesilában In-Albont és Pattimana Kerkhovét, amiknek jó üzenetük van.

A múlt héten a nagy tehetség, horvát Marcinko ellen egy ki-ki meccsen maradt csak alul döntő szett 5:7 -re, ez is mutatta, hogy felfelé jön Réka.

Itt a határon túl Feld am Seeben pedig megindult, Marcinkevicát Seiboldot és Mara Guth-t verte az útja során, egyre jobb teljesítménnyel. Az igazság az,, hogy most az ITF szinten kell erőt gyűjteni, ez a megfelelő terep neki, hogy visszataláljon a tavalyi önmagához.

Az elődöntőben a belga Lara Salden érkezik, akit a kvalitásaival le kell tudni győznie. 2019 -ben Baján sikerült egy szép "biciklit" osztania Jani Rékának, most, ha nem is ilyen hengerlést, de biztos továbbjutást várok tőle, ezzel megint egy lépcsőt ugorva a helyes ösvényre való visszatéréshez.

Jani, R-L - Salden, Lara: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp