Túl sok szakmát felesleges belevinni a ma este játszandó Kisvárda - Vasas OTP Bank Liga találkozóba, hisz a már biztosan kiesett angyalföldiek látogatnak a biztos bennmaradó szabolcsiakhoz. Ami miatt mégis úgy gondolom, hogy érdemes pár sort rászánni, az az irodák fogadóhülyítése. Elkezdték a vendég piros-kékek esélyeit favorizálni, hátha elbizonytalanítják az egyébként hazai győzelemben gondolkodó fogadókat. Hogy maga ez az odds mozgás hol áll meg, különösebben nem érdekel, mert a "H"-ért kapott jelenlegi 1.80 számomra már teljesen játszható érték.

Hosszú, viszontagságos tízen sok forduló után végre-valahára az előző fordulóban nyert a Kisvárda, ezzel végérvényesen bebiztosította, hogy a versenysorozatot a következő szezonban is az első osztályban kezdi. Hogy a 14. forduló után még a dobogóról álmodozó csapat miként jutott idáig azt ne firtassuk, arra kevés ez a pár sor ami ide van szánva. Viszonyt a mezőny gyengeségét hűen tükrözi, hogy az addig összegyűjtött pontok, pár döntetlennel megtoldva, majdnem kitartottak a bajnokság végéig. A múlt heti UTE elleni kiszenvedett győzelem pedig egy mai esetleges sikerrel megfűszerezve, pedig már egész elfogadhatóvá tenné a tavalyi ezüstérmes szezonját. Ezért, a közönségért, az esetleges távozókért és természetesen a biztos maradókért kell ma nyernie a hazai alakulatnak. Erre ideálisabb alanyt ellenfélként nem is kaphattak volna a mostani Vasasnál Mesanovic-ék.

Miért is? Mert a kiesés ténye egyébként is megroppantotta morálisan Desits Szilárd csapatát. Mindegy hogy volt, mindegy mint volt, de azt el kell ismerni, hogy a piros-kékek az utóbbi időben hajtottak becsülettel az elérhetetlen eléréséért. Mikor nyilvánvalóvá vált a megváltozhatatlan, akkor pedig kijöttek a tulajdonosok egy olyan nyilatkozattal, ami tovább ronthatja az egyébként sem ünnepi öltözői légkört. Szerintem mindegy mit csinál Desits, itt már olyan csapatot biztos hogy nem tud a pályára küldeni az utolsó két fordulóban, akik vérüket adnák a Vasasért. Olyan szinten nyűg lesz ez a még hátralévő két 90 perc a XIII. kerületiek számára, amilyent rég nem láthattunk már tőlük.

Ezek tükrében gondolom úgy, hogy nyer a hazai csapat. De nem kell elájulni, mert 1:0 max. 2:0-nál a hazaiak sem húzzák túl a dolgot szerintem. A meccs eleji "Éljen, éljen!" és a meccs utáni pacsi között igazi vallatós gyötrelem vár a kitartó szurkolókra.

Kisvarda - Vasas: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp