Sorsdöntő mérkőzés Pakson!

Habár ez még csak az utolsó előtti forduló a bajnokságban, de sok minden tisztázódhat az utolsó fordulóra ma este. A Paks csapatának győzelem esetén lényegében összejöhet a harmadik helyezés, mivel a Debrecen a Ferencváros ellen játszik, és ha kikapnának, akkor az utolsó forduló eredményétől függetlenül dobogón végeznek zöld-fehérek. Ha a Debrecen pontot-pontokat szerez, akkor lehet még számolgatni az utolsó fordulóra, amikor is a Loki az Újpestet fogadja, míg a Paks Zalaegerszegre látogat. A Puskásnak pontszerzés esetén fennmaradna az esélye a harmadik helyre, de ők az utolsó fordulóban a Budapesti Honvédot fogadják, szóval ott élet-halál harc lesz. Nekik adom a legkisebb esélyt a dobogó elérésére.

Ennek tükrében nézve a meccset egyértelmű hazai győzelmet mondanék. Mégsem teszem ez, méghozzá a Paks utóbbi időben mutatott hulla gyenge játéka miatt. Már a Debrecen elleni második félidő is botrányos volt, de a Mezőkövesd ellen konkrétan lézengtek a pályán. Mintha ténylegesen nem is akarnák azt a dobogót, félnének a nemzetközi szerepléstől. Leadják-e az indulás lehetőségét a két NER-csapat egyikének? Akár a Loki, akár a Puskás végezne a harmadik helyen, egy pénzügyileg és politikailag is erős csapat indulhatna a Konferencia-Liga selejtezőjében. Hááát, nem tudom, inkább mondanám ezért az X2-őt végeredmény tekintetében.

Aztán viszont ott van az is, hogy a Paks imád a Puskás ellen játszani, rendre földbe döngöli őket. Ez valami pszichés dolog lehet, vagy Hornyák edző pisili össze magát Bognártól, én nem tudom, de olyan kokikat kapott Bognár irányítása alatt a Puskás, hogy öröm nézni.

Lehet-e gólokra fogadni? A Puskás alapesetben egy nem túl kreatív csapat, én nem szeretem nézni a meccseit, mert csak erőlködnek. Ellenben a Paks ellen mindig jön a gólzápor. Ezért én úgy döntöttem, maradok a vonaton, szerintem meglesz az első félidő két gólja: egy szokásos Varga Barna büntető, és egy Puskás gól a szintén szokásos első 15 percben. Jó a szorzó.

Paksi SE - Puskás Akadémia: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp