Végre megint egy olyan jégkorong világbajnokságnak lehetünk szemtanúi, amin mi is érdekeltek vagyunk. A tamperei A csoportba kaptunk besorolást, ahol élesen ketté lehet választani a nyolc fős mezőnyt. Van az USA és a három északi, két nagy Svédország és Finnország valamint Dánia, utána Németország, s mehet a harc a bent maradásért Franciaország, Ausztria és Magyarország között. Amit elértünk, nevezetesen a hosszabbítás utáni francia verést, az megadja a reményt az utolsó sógorok elleni ütközetre, hogy egy ki-ki ütközetben dönthessük el a legjobbak között maradást.

Ehhez azonban teljesülnie kell még egy valaminek méghozzá annak, hogy a németek ellen se szerezzenek pontot az osztrákok.

Ennek kell szurkolnunk nekünk magyaroknak, mert az tényleg önámítás lenne, hogy a legjobbakkal szemben pontot csenjünk. Reálisak eddig az eredmények, minket is bucira vertek az óriások, az osztrákokat pedig a svédek (0-5), a dánok (2-6) és az USA verte agyon (1-4).

Németország játékoskeretét nézve alapból erősebb és a múltból is rendre germán sikereket jegyezhettünk fel az igazán fontos, tétre menő összecsapások után.

A németek letudták a legkeményebb csoport meccseiket, a svédek, finnek és az USA ellen is csupán minimális egy-egy góllal kaptak i ez is jól mutatja, hol tart jelenleg a német hoki válogatott, a nagyok és a kiesés ellen menekülők közötti polcon, ami minőségben így is dimenziókkal az osztrákok és mi fölöttünk is elhelyezkedik. Ezek után a levezetés után bátran merem ajánlani még 1,40 -es szorzón is a fekete-piros- aranysárga színeket képviselők győzelmét.

Ausztria - Németország: Rendes játékidő - Mérkőzés tipp