A Manchester City - Chelsea találkozóról mindenféleképpen szerettem volna írni, de bevallom őszintén a szombati eredmények után kénytelen voltam változtatni az eredeti tippemen. Hogy mi lett volna ez a tipp, azt fedje örök homály. Mivel kikapott az Arsenal és ezzel végérvényesen biztossá vált, hogy a Manchester City játék nélkül megvédte a bajnoki címét a Premier League-ben, ezért át kellett értékelnem az új helyzetet. Ennek az eredménye lett egy amolyan biztosnak tekinthető Ázsiai hendikep, melybe ugyanúgy belefér egy bajnoki címet ünneplő fieszta is, mint Pep Guardiola esetleges rotálása.

Mert legyünk őszinték, egy bajnoki címet azért győzelemmel illik megünnepelni, azt pedig nem tudom elképzelni, hogy ezt a mostani City-t olyan szintre lehessen lebutítani, hogy ne húzza be simán ezt a mai mérkőzést. A triplázásra készülő (PL, FA Kupa, BL) égszínkékek hét közben egy Real Madriddal törölték fel az Etihad gyepszőnyegét úgy, hogy Erling Haaland még csak gólt sem szerzett azon a találkozón. Ezek után érkezik egy bukdácsoló Chelsea, akik ellen már csak emlékezetből is illene nyerniük és akik ellen a fiatal norvég világklasszis is elkezdheti a szezonbeli 40 gól elérését. A jelenleg 36 bajnoki gólnál járó Haaland gólszerzése külön pikantériája lehet a találkozónak, hisz az idén még egyszer sem sikerült neki a londoni kékek hálójába betalálnia. Nem úgy a Mahrez, Alvarez duónak, akiknek kifejezetten kedvenc ellenfeleik közé tartozhat a Chelsea. Szóval így a mérkőzés előtt nehéz belőnünk, hogy Pep barátunk mennyit pihentet az előttük álló jövőbeni feladatokra, melyek azért még egy kicsit odébb vannak, de azt is lehetetlen megmondani, hogy kivel és mivel tudná elrontani ezt a csapatot, hogy ne nyerjenek legalább két góllal.

Frank Lampard Chelsea-je azért mindenesetre kellemesen be van járatva az ellenfelek által egy kétgólos vereségre. Az élcsapatok ellen egyébként sem produkált maradandót a londoni alakulat, ennek is köszönheti mostani középmezőnyös helyét, de azt hogy a City-t megverné idegenben elképzelni is nehéz. Főleg annak tükrében elképzelhetetlen, hogy a sérült listájuk nem hogy csökkenne, hanem inkább nő.

Ezért úgy gondolom, hogy a tisztes vereség eléréséért küzdő vendégeket nem biztos, hogy kikíméli a 2022/23-as szezon bajnoka.

Manchester City - Chelsea: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp