Mivel tegnap az Evertonnak csak egy döntetlenre futotta a Wolverhampton ellen, így biztossá vált hogy a West Ham United bentmarad az elsőosztályban.

Szégyen is lett volna, ha egy európai kupaporondon döntőbe jutó csapat kipottyanna a másodosztályba. Nem igazán működik a két/háromfrontos terhelés azoknak a gárdáknak, akiknek nem elég mély a keretük, és nem tudnak elég játékossal operálni az FA Kupára, Konferencia Ligára (vagy EL, BL) és a Premier Leaguere. A Ligakupát már szóba sem hozom, talán ott már szinte mindenki a csikócsapatával áll ki. A Kalapácsosok tavaly erőn felül teljesítettek, és csak az utolsó fordulós bénázásuknak köszönhetően maradtak le az Európa Ligáról, maradt nekik a Konferencia. Ahol gyönyörűen menetelnek, és döntőzhetnek is, a Fiorentina lesz az ellenfelük. Bár valószínűleg minden szurkoló kiegyezne egy 15. hellyel + európai kupasikerrel, azért elég meleg volt nekik sokáig a pite, a kiesés szele meg-meglegyintette őket. Egyértelmű, hogy a keretük nem ekkora terhelésre lett kitalálva, nyáron muszáj beerősíteniük, főleg ha meglesz a kupasiker.

A Leeds United nagyon későn váltotta le Graciát, de még nincsenek lehetetlen helyzetben. Sam Allardyce jött a megmentő szerepében, és már rögtön az első meccsén majdnem összejött a bravúrpont a City ellen (2-1-es vereség lett a vége) a másodikon már meglett a pontocska a 3. hely legfőbb várományosa, a Newcastle ellen, ahol két gólt tudtak szerezni egy kihagyott tizenegyes ellenére. Mivel az Everton nem tudta megverni a Wolvest, így egy győzelemmel elkerülheti a kiesőzónát a csapat, a döntetlen nem lenne elég, így menniük kell előre teljes gőzzel.

A West Ham megmenekülése, na meg fáradtsága miatt valószínűleg nem lesz akkora motiváció a hazaiaknál mint a vendégeknél. Big Sam vezérletével meglehet a bentmaradás, de ahhoz meg is kell nyerniük ezt a meccset. A pocsék Leeds védelem miatt azonban jobb opciónak tartom a két vendéggólt, mint a fehér mezesek sikerét.

Tipp: 1-2.

West Ham - Leeds United: Leeds United által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp