Két ellentétes utat bejáró csapat találkozik a Premier League következő körében. Egyik csapat sem gondolta, hogy így szerepelnek - ellentétes utat bejárva.

A keretet tekintve várható volt, hogy nehéz szezon áll a Newcastle előtt, de mégis kevesen számítottak rá, hogy 10 kör után egy győzelem sem szerepel a nevük mellett és mindössze három alkalommal szereznek pontot. A Watfordnál sem hiszem, hogy a legelvetemültebb szurkolókon kívül sokan gondolták, hogy ilyen jól rajtolnak. Nézzük mi áll az eredmények mögött.

Az előző évben masszív középcsapatot épített Rafa Benitez az észak angol városban. Újonc létükre a tizedik helyen zártak, ami kiugró teljesítmény. Az idei évre a tulajdonosi oldalról nem történt nagyobb invesztáció, a keret értéke csak minimálisan emelkedett. A sorsolásuk sem volt könnyű, öt csapattal is találkoztak már a big6-ből. Jöttek is a vereségek, és mindössze a Cardiff, a Crystal Palaca illetve egy hete a Szentek otthonából tudtak pontot rabolni. Mindhárom pontszerzés alkalmával 0-0 lett a vége. Több van bennük, mint az eddigi eredmények mutatják, de a gól, és pont nélküli meccseken nem tudnak önbizalmat építeni.

A Watford ellenben önbizalommal telve játszik hétről-hétre. A januárban érkezett Javi Gracia edző először benn tartotta Sir Elton John csapatát, idén pedig robbantott. 19 ponttal hetedikek, és nagyon együtt van a csapat. A spanyol mester legutóbbi meccsén váltott, és a 442 helyett 4231-es felállással próbálkozott, ami az utolsó Huddersfield ellen be is jött, a szarkákat is könnyen meglephetik.

A két mester tavaszi összecsapását is Garcia nyerte, legutóbbi két St James Park látogatás alkalmával vendég siker született, és a formákat elnézve ismét jó esélye van, hogy a Lódarazsak pontokkal távozzanak.

Newcastle United - Watford: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp