A Roland Garros elején járunk, csupán a második kör küzdelmei zajlanak, ám vannak olyan játékosok a mezőnyben, aki úgy érezhetik, hogy fizikális téren eléggé fogyóban vannak, ahhoz képest hol is tart a torna.

Ilyen lehet a chileiek kiválósága Nicolas Jarry is, aki a múlt héten elképesztőt ment Genfben, ahol úgy nyerte meg a tornát, hogy klasszis játékosokat nyert zsinórban, többek között a Ruud, Zverev, Dimitrov hármast is, ráadásul összesen egy szettet veszített a versenyen. Nagy formában van a dél-amerikai, ám ilyen menetelés mellet nehéz szinten tartani egyfolytában mind fizikálisan mind mentálisan magát az embernek. A nyitó meccsét Dellien ellen könnyedén húzta be, de a bolíviai csak keresi önmagát, akinek jobbára is csak saját kontinensén megy inkább a játék.

Jarry újabb nagy falatot kapott az amerikai Tommy Paul személyében, aki jelenleg az élete legjobb világranglistás helyezésével a 17. pozícióval érkezett a Roland Garrosra.

Paul élvezi a játékot, lazán játszik, ami legtöbbször kifizetődő, és ami a múlt héten keserűségnek számított a koraibb búcsú Lyonban, az most előnyt jelenthet, a pihentebb állapot egy GS versenyen többet jelent, mint bármikor máskor.

Adott tehát egy nagy formás chilei és egy TOP20 -as és egyre egyenletesebben teljesítő amerikai Davis Cup csapattag, aki Strickert, a svájciak egyik kedvencét is sima három szettben takarított le a Garros salakjáról.

Sima három szetteseken vannak túl, ám most két tudásban közel álló fél összecsapásán egyértelműen egy hosszabb és csomókban (fordulatokba) gazdagabb meccset várhatunk.

Paul, Tommy - Jarry, Nicolas: Szettek száma - Felett/alatt tipp