Fabio Fognini sérülése után - ami miatt kihagyni kényszerült egyaránt a monacoi és a madridi 1000 -es Masters tornát - 36 évesen újra a legjobbját vette le a polcról és immáron két fordulót teljesítve készülhet a harmadik körre, ahol az osztrák Sebastian Ofner vár rá.

Fognini a 130. helyig zuhant vissza a kihagyásainak köszönhetően, ám nem vette el a kedvét a versenyzéstől ez a helyzet, sőt úgy látszik ez kellett neki, hogy újra harapni tudjon a pályán. A Foro Italicon így kapta el Andy Murrayt, majd Miomir Kecmanovicot is, itt a REoland Garroson pedig hat nyert szettel, szettveszteség nélkül áll ezidáig, kanadai és ausztrál ellenfele, név szerint Auger Aliassime és Kubler is képtelen volt egy felvonás megnyerésére.

A harmadik körre azért csak szorosodik a küzdelem, nem véletlen van itt Ofner is a versenyben. Ráadásul Fogninire aztán tényleg jellemzőek az öt szettes horror meccsek, ha vissza nézünk a múltjába.

Sebastian Ofner a selejtezőből verekedte fel magát a Garros főtáblájára, ahol annyira megjött az étvágya, hogy két amerikai nagy adogatót, Cressyt és Sebastian Kordát is meglepetésre 3-0 -val iktatott ki, jelezvén az önbizalma az egekben van.

Most azonban két tipikus salakos feszül egymásnak, amiből nagy arányban szoktak hosszú, vérre menő csaták kijönni.

Fognini benne van a korban egy ilyen menetelésnél nála simán benne van egy "szokásos" Fogninis bolondozás, míg Ofner most nem statikus amerikaiakkal veszi fel a harcot, hanem egy igazi szemcsést kedvelő spílerrel. A várakozásaim szerint ebből pedig nem sülhet más ki, mint egy élvezetes és fordulatos négy vagy öt szettes csatározás, rengeteg játékkal tarkítva.

Fognini, Fabio - Ofner, Sebastian: Játékok száma - Felett/alatt tipp