Három olyan bajnokság van a nagyok közül ahol még hátra van egy bajnoki forduló. A Serie A is közéjük tartozik és most kivételesen nem egy időben rendezik az összes mérkőzést. A Fiorentina meccsét ugyanis péntekre előrehozták, hogy kellőképpen feltudjanak készülni a Konferencia liga szerdán esedékes döntőjére. Ennek a meccsnek már nincs különösebb tétje, így mindkét fél számára ideális a mihamarabbi lezárás.

A Sassuolo nincs valami jó formában, de ez aligha fog ma számítani. A csapat a legnagyobbak ellen is képes volt felvenni a versenyt a szezonban, aztán a legkönnyebb meccseket sokszor elbukták, tehát teljesen kiismerhetetlenek. Amit én viszont várok tőlük, hogy kicsit összekapják magukat az utolsó hazai meccsre, már csak a szurkolóik miatt is, illetve az ellenfelük helyzete miatt amiről később lesz szó. Otthon elkapták ők már a Juventust vagy az Atalantát is tavasszal, de az Empoli, Spezia, Cremonese hármas is pont nélkül távozott a Mapei stadionból. Az előzetes kezdő11 szerint szinte a legjobbjait vezényli majd a pályára mesterük, a Juve verő csapat állhat össze kis egy-két változtatás mellett, Berardival a csatársorban aki ha legalább egy gólt szerez akkor az előkelő top10be végezhet a góllövőlistán.

A Fiorentina számára csak nyűg ez a meccs. Négy meccse nem tudtak idegenben nyerni, ez lesz az ötödik tehát zsinórban. Semmi motivációja a csapatnak ma, egyetlen dolgot szeretnének elkerülni hogy bármelyik kulcsjátékosuk megsérüljön. Valószínűleg a teljes kezdőjét cseréli az olasz mester, ha pedig valaki a kezdőben ragad az biztosan extrém mód figyelni fog nehogy kipontozza magát a szerdai történelmi jelentőségű meccsről. Bitang rég nem nyert kupát ez a csapat, az olasz kupa elbukása után pedig hatalmas csalódás lenne egy újabb döntőt elveszíteni. Ez erősen benne van a pakliban hiszen a West Ham nem rosszabb csapat, így mindent megkell tenni hogy jobb esélyekkel induljanak ott, ami ennek a meccsnek az elengedésével indul. 1X-be szerintem elég biztos tipp.

Tipp: 2-1

Sassuolo - Fiorentina: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp