A tét fokozatosan növekszik és már a negyeddöntőbe jutás a cél Anastasia Pavlyuchenkova és Eliise Mertens számára. Értehetetlen,hogy az orosz hogy keveredett ide?

Anastasia soha nem volt egy salak mágus és még finom fogalmaztam. A darabos,nehézkes mozgás mintaképe az orosz. Serena Williams egy higany mozgású gönyszem volt hozzáképest. Tény,hogy a Garrosra felszívja magát,de erős túlzás ez a nyolcaddöntő szerintem. Nem véletlenül kapott ki Rómában Swiatektől úgy hogy játékot nem nyert a meccsen. Az egész salak szezonban nem hozott össze egy értelmes tornát. A honfitársait és a tini cseh lányt verte,de a fenn említett oroszok nem jó salakosak. Fruhvirtova pedig példának okáért borzalmasan játszott. Potapova ellen is negatív mérleggel a ki nem kényszerített hibák és nyerők arányát nézve sikerült továbbjutnia ami elég beszédes.

A belga sem a világ legjobb salakjátékosa,de a szekrény polcain feljebb található. Az egész Garroson eddig szettet sem veszített ami elég impozáns adat. Pláne úgy hogy Osorio és Pegula sem tudott tőle ellopni egy szettet se. Az előbb említett két játékos bármelyike megverte volna Anastasiát meglátásom szerint. Rendkívül okosan és taktikusan játszott a kolumbiai ellen. Ügyesen tudott váltani még a nehéz helyzetben is. A kép csalóka,hogy negatív mérleggel zárta ezt a 64 közötti találkozót,mert borzasztó kavargó szeles idő volt amivel meggyűlt a lányok baja.

Lehet én vagyok teljes vakvágányon,de ez a találkozó óriási meglepetést okozna számomra ha nem Mertens kerülne ki győztesen. A karrierjük alatt nyújtott salakos és idei teljesítmény is mind a belga oldalán állnak.

Pavlyuchenkova, Anastasia - Mertens, Elise: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp