Ejj, mekkora meccs lett volna ez, ha mindkét oldalon van tét?! Ha, ha, haha, de olyan igazán nagy tét egyik oldalon sincs. Főleg nem a Betis oldalán, mivel a hatodik hely fix. Sokáig harcban volt a BL-indulást jelentő 4. helyért, ám ebben az idényben ennyi volt. Juanmi, Canales és Fekir is rengeteget hagyott ki sérülés miatt, márpedig ezt a Betis nem bírta el, így az EL-indulást érő helyek egyike volt a realitás. Ja, és persze a sérülések mellett a buta piros lapok is keserítették a csapat dolgát, hiába cserélődött ki a védelem, valahogy az a zöld-fehéz mez bárkire kerül, az vonzza a piros lapot...

A Betis ebbe a találkozóba olyan sokat nem fog beletenni, hiába a hazai pálya. Nincs már sok erő, csapat szinten nem átütő a Betis, az egyéni villanások vezethetnek gólhoz.

Ami a Valenciát illeti, küzdelmes idény volt ez (is). Végig a bennmaradásért küzdött a csapat, viszont utolsó 5 találkozójából csak egyet veszített el, ez pedig megteremtette az esélyt, hogy a csapat bennragadjon. A Valencia ugyanis még kieshet, a két fix kieső mellett még matek alapján 6 együttes is búcsúzhat. A Cádíz és a Valencia viszont talán jobb helyzetben van, de nagyon simám benne van a pakliban, hogy mind a hat csapat szerez pontot. Leginkább a Valladolid és a Getafe meccse érdekes, hisz ott két veszélyeztetett csapat feszül egymásnak, ahol ha a Geta pontot szerez, a Valladolid kiesik. De maradjunk a Valencia meccsénél. A Túria-parti csapatnak egy pont elég lenne a bennmaradáshoz, hisz a Cádíz-Geta-Valencia trióak most 41-41 pontja van, de a trió H2H meccsiből a Valencia jönne ki rosszul. Ugyanakkor a Valladolid-Geta meccsen csak 1 csapat szerezhet maximális 3 pontot, így a Valencia ha minimum ikszel, akkor bennragad.

Nyílván már mindenki tudja, Joaquin Sánchez utolsó meccse, hetek óta szétcseszett térddel játszik. Pellegrini a meccsek végén berakja, tán két hete még úgy adott gólpasszt, hogy alig bírt lépni, de összeszorított fogakkal húzott kettőt a labdát, aztán visszatette, és nem is tudom melyik társa pofozta be.

Joaquin sem szeretné, ha a Valencia búcsúzna, 5 évet játszott a Denevéreseknél, szóval ez kb olyan lesz, mint egy gála. Hasonló meccseken szokás, hogy az ünnepelt játékos egy-egy félidőt játszik mindkét csapatban. Ha nem lenne bajnoki, még ezt is el tudnám képzelni. Nem fogja bántani egymást a két csapat, nálam csak az a kérdés, hogy milyen gólszámmal jön össze a remi. Tolnak egy 2-2-őt, vagy első perctől alibiznek, mindenki azt várja, mikor jön Joaquin, a Valenciánál meg azt, hogy iksznél Rojas sípjába fújjon.

Real Betis - Valencia: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp