Mauresmo és a szervező brigádja a tegnapi nap után jól megszervezte a mai programot. A tegnapi esti programba első alkalommal beillesztett női meccs majdnem kudarcba fulladt az 5-0 -as Sabalenka vezetés után, ám szerencséjükre a fehérorosz hozta a szokásos hektikusságát, így csak ki lett szolgálva a nagyérdemű.

A mai napra a Dimitrov - Zverev ütközettel nem lehet ilyen probléma, már abból kiindulva is, hogy három nyert szettig ütögetnek a férfiak, másrészt a mai meccsek közül egyértelműen itt volt a két legnagyobb név.

Dimitrovról sosem az elképesztő salakso teljesítményei jutnak eszébe az embernek, az ő játéka a gyors borításokra termett, persze egy-egy meccs erejéig tud a lassabbnak vélt felületen is extra teljesítményre, de a Roland garroson sem véletlen nem ért el idáig nagy eredményt. 2020 -ban ért el a 16 közé most mindezt megismételte, tehát beállította a legjobbját. Úgy jutott idáig szettveszteség nélkül, hogy a kazah Skatovot, a szintén nem salak kedvelő finn Ruusuvuorit és az élete meccsét Sinner ellen, öt szettben produkáló és teljesen kifáradt Altmaiert tette félre az útból.

Zverev tavalyi sajnálatos Nadal elleni elődöntős boka kifordulása után van itt újra és lassan utoléri önmagát. Harrist és Molcant három szettekben oldotta meg, míg Tiafoe ellen az első szett elvesztésével sem esett kétségbe, magabiztosan fordított a következő három szettet behúzva.

Nagyjából egy polcra teszem salakos teljesítmények tekintetében Tiafoet és Dimitrovot, a mostani Zverev pedig a bolgárt is képes lesz megoldani, ha most nem szórakozza el az első, nyitó felvonást még az is benne van, hogy szett levesztése nélkül.

Dimitrov, Grigor - Zverev, Alexander: Szett hendikeppel - Hendikep tipp