Van oka bármitől is megijednie a címvédő és világelső, lengyel Iga Swiateknek. Jelen pillanatban egyáltalán nem, még a tét sem béníthatja, hiszen egy negyeddöntő nem lehet extra teher, egy olyan versenyzőnek, aki bucira veri szinte az egész mezőnyt, s csupán néhány felvillanás akadt (Rybakina, Sabalenka), hogy elkapták a tenisz jelenlegi hercegnőjét.

Az idei Roland Garroson is mészárszéket rendezett eddig Swiatek. A spanyol-moldáv Bucsát 6:4,6:0, Claire Liut teljesen lemásolt, hasonló eredménnyel, tehát "egy bicikli kerékkel" küldte haza, míg a kínai Xinyu Wang már egy teljes komplett "biciklit" kapott tőle ajándékba 6:0,6:0 képében.

A tornán addig fantasztikusan teljesítő Tsurenko pedig 5:1 -ig bírta, utána bedobta a törölközőt, hozzátartozik az ukránnak tényleg egészségügyi problémái akadtak.

Mire számíthat most Gauff ...

Tavaly a döntőben találkoztak, akkor egy jó formát mutató amerikait söpört le a fináléban Swiatek, most azonban látva a salakos előmenetelét, messze van Coco a tavalyi önmagától, ellenben a lengyel még rárakott pár lapáttal a saját produktumára.

Tavaly 6:1,6:3 lett az eredmény, emellett említsük meg hat eddig találkozójuk után 6-0 a mérleg a világelsőnek, ráadásul egyetlen szettet sem tudott elcsípni az amerikai, akiről a Eurosporton megtudhattuk nagyon szereti a francia sajt különlegességeket.

Úgy vélem a jelenlegi Swiatek fényévekkel Gauff előtt jár, de ez az egész mezőnnyel szemben elmondható. Swiatek sima két szettben küldheti további sajtkóstolásra a még mindig tiniként versenyző Gauffot.

Swiatek, Iga - Gauff, Coco: Szett hendikeppel - Hendikep tipp