Meglepő volt, hogy a döntő első meccse olyan volt, amit vártam. A Denver a startnál odalépett a gázra, aztán az előnyt végig is vitte, függetlenül attól, hogy a Miami azért egyszer-egyszer visszajött a meccsbe. Aztán a 2. összecsapáson már jött az NBA-faktor, amikor totál nem az történik, amit várunk. A Heat valamit tényleg megtalált, nem a levegőbe beszélt. Jokicot hagyják dobni, viszont elveszik tőle a minőségi passz lehetőségét. Jokic dobott 41 pontot, amiből minimum 15 az ún. circus shot jellegű volt, amikor zsonglőrködik a labdával, sokszor totál szerencsétlennek tűnik, amit csinál, de nála ez totál tudatos. Viszont csak 4 assist jött tőle, Murray is a végén vágott be két extrát, MPJ pedig talán azt sem tudja, hogy elkezdődött a párharc, mert az első meccsen még hozott is pontokat, itt a 2. találkozón szürke szamár volt a ködben.

A Heat győzelmének kulcsa a védekezés mellett, hogy valaki mindig előlépett, és jó kinti dobásokkal jelentkezett. Az elején Strus, aztán Vincent, majd Lowry is dobott egy-két extrát, Butler szintén, és volt Robinsonnak egy jó 3-4 perce, amikor megfordította az állást a Heat.

1-1-gyel mennek át Miamiba, mindkét csapatnak volt pozitív és negatív élménye. A Heat valószínűleg ugyanazt próbálja majd játszani, Caleb ki, Love bekerült, kell a test, a magasság. Valsózínű, hogy az 50% körüli triplázást is aláírná a Heat, és közel sem biztos, hogy ott a 45% alá beesik, mert Vincent és Robinson elit, ha Strus elkapja a fonalat, akkor szintén, és igazából Zellert meg BamBam-et kivéve bárki bevágja, de Zeller és Adebayo rá sem dobja kintről.

Itt a kérdés, hogy Porter megához tér-e. Talán igen. Murray is érezheti, hogy ennél több kell.

A 2. meccsen 78 és 75 mezőnykísérletre jött 219 pont, az egész kiváló. Kiválóan dobják a büntetőket is, és a 2. meccsen a Heat is sokszor odaállt már a vonalra. Ha a Heat tripláinak százaléka csökken is, arra is jó az esély, hogy a Denver pedig be megy végre 40% fölé kintről. Kíváncsi leszek, a Denver elmozdul-e majd erről a 27-28 triplakísérlettől, mert az alapszakaszban és itt a döntőben is 27-28 kísérlettel operált, mintha a Heat ellen ennyi lenne belőve, se több, se kevesebb. Szimpatikus volt Butlertől az a nyilatkozat, hogy továbbra is bízik a társai dobásaiban. Talán ennek is okán a társak közel 50%-on tripláztak, Bamtől is jó a 14/8, főleg ha 100%-on büntetőzik. Ha még Butler százaléka is feljavul, hát felkötheti a gatyát a Denver.

Sőt kezdem azt érezni, hogy máris felkötheti, mert a Heatnél több srácban látok egy-egy meccsen kiugrót. A Heat önbizalmát építette a 2. meccs, az pedig nálam fix, hogy ennél a 78 ill. 75 mezőnykísérletnél csak több jöhet. Mondjuk tény, hogy a 2. meccsen volt két olyan triplakísérlet, aminél foultot fújtak, de volt olyan ziccer is, amit Butler tán maga sem tudja, hogy hagyott ki. Meg az sem nagy vállalás kijelenteni, hogy Porter is jobb lesz a 3. meccsen, mint a 2.-on volt. A 216 nekem még vállalható, bár nem a 10/10-es kategória.

Miami Heat - Denver Nuggets: Pontok száma - Hosszabbítással - Felett/alatt tipp