A srácok zárják a negyeddöntő párosításokat. A szerdai napon a kiemelt mérkőzés a Holger Rune – Casper Ruud összecsapás lesz. Különleges kis északi rangadót rendeznek,de nem valami téli sportban hanem teniszben és ráadásul salakon. Mind a ketten salak specialisták.

A dánnak borzasztóan rossz a mérlege a norvéggal szemben. Hiszen négy vereséget számlálhat a maga oldalán míg győzelem csak egy van amelyet való igaz,hogy nem is oly régen Rómában szerzett. E mérkőzés tapasztalatai egyértelműen Ruudnak kedveznek. Hiszen így,hogy ilyen kis idő telt el ő húzhat hasznot ebből. A csapatával biztos ,hogy levonták a konzekvenciákat és változtatnak egy két dolgon.Hiába van jó formában a dán azért számtalanszor bizonyította,hogy még fiatal. Amivel alapesetben nincs gond,de forrófejű és sokszor ész nélkül üti a labdát. A Cerundulo ellen nyolcaddöntőben is elképesztő mennyiségű ki nem kényszerített hibát ütött. Szám szerint 73-at. Ha csak közel annyit üt,mint az argentin rég megnyerte volna a találkozót. Így egy maratoni négy órás csatában jutott csak túl Cerundulon. A fizikai korlátait pedig már láthattuk,mert Rublev ellen Monacoban is elfogyott a döntőben.

A norvégnak pedig hasonlóan nehéz dolga volt a nyolcaddöntőben,mint Runenek. Hiszen Jarry előzetesen sem igért egy habkönnyű összecsapást amely be is bizonyosodott. A találkozó kulcsa egyértelműen az volt,hogy a fontos pontokat rendre Casper nyerte ami óriási fegyvertény és e találkozó szempontjából lét kérdés lesz,hogy ki tudja ezeket megnyerni.

Hiába nem volt csúcsformában Ruud a Garrost megelőzően,de úgy látom fejben az év legfontosabb tornáján összeszedett és koncentrált ahogy mentora Nadal is szokta. Hiszen nem túlzás kijelenteni,hogy a két srácnak ez az év viadala.

Itt ráadásul három szettet kell nyerni nem kettőt,mint Rómában.Szerintem a rutin és a higgadtság lesz a döntő amelyben a norvég felülemelkedik Runével szemben.

Rune, Holger - Ruud, Casper: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp