Szarkak vs lodarazsak, avagy ket spanyol edzo meccsel egymassal a Premier League-ben.

Rafa Benitez 10 fordulo utan gyozelem nelkul all csapataval, es egyre nagyobb a baj. Ennek ellenere a mester allasa viszonylag biztos, a szurkolok es egykori jatekosok is egyertelmuen a tulajdonost tartjak a bunbaknak. Shearer szerint a legnagyobb problema hogy Rafa az Aldibol kenytelen vasarolni, azaz diszkont aron olcsojanosokat. A Newcastle 35 millio eurot sem koltott a nyaron, ennel csak harman szortak el kevesebbet: a Burnley, a Palace amelyet Hodgson meg tavaly rendbe szedett a szornyu rajt utan, es a Tottenham, akik aligha a Newcastle-vel meccselnek a poziciokert. Mindezt ugy, hogy a rivalisok kozul peldaul az ujonc Fulham is 100 milla folott koltott, tobbek kozott Mitrovicsot is veglegesitettek es kiperkaltak a 22-t - a Newcastle Unitednek. A minoseg hianya meg is latszik a jatekon, a nagyobb baj hogy az eredmenyeken is. A jobb csapatok ellen szepen kibekkelik, sot, erthetetlen modon eddigi 6 goljukat a Spurs, MU, MCity, Arsenal, Chelsea otosnek lottek, de amikor jatszani kell, es a tipikus "hatpontos" derbik jonnek, toketlen a brigad. Kenedy a buntetopontrol sem talalt be Cardiffban, a Brightontol a St. James -ben kaptak ki, a Southampton ellen a mult heten kozuk nem volt a meccshez. Onbizalom nincs, nyugalom nincs, es meg a legkreativabb jatekosuk, Ayoze Perez jateka is kerdeses.

A Watford viszont az elso negy meccset nyerte, es viszi oket tovabb a lendulet. Javi Gracia szepen felepitette ezt a csapatot, szervezett, kiegyensulyozott egyuttesrol van szo. A spanyol trener kulonfele taktikaiban fontos szerepe van a ket szelso vedonek akik bejatsszak a szelt, kell neki egy erocsatar es egy masodik hullamban erkezo tamado, es teret enged a kreativitasnak, amivel el is Pereyra. Hiaba nincs peldaul Deeney (jateka amugy is kerdeses szombatra), igazabol a szisztema a jo. Hiszen helyette ugyanugy be tud szallni a szinizom Isaac Success, ha mogotte nem Gray jatszik akkor az ujra felbukkano Deulofeu, de szelso bekkben is van variacios lehetosege, az elso meccseken Holebas es Janmaat, mostanaban pedig Kiko es Masina latja el tokeletesen a feladatkoret.

Paul Merson jatekosbol lett szakerto/tipster mondta, nem latja hogyan nyerhet, sot, lohet golt itt a Newcastle, es egyet tudok vele erteni, a Watford jelenleg sokkal jobb csapat, tele vannak onbizalommal, rend es nyugalom van a klub haza tajan, a Newcastle totalis ellentete. Mivel a NU nem szokott rivalisok ellen golt loni, maradnek en is a 0-2 -nel mint Merson.

Newcastle United - Watford: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp