Nem adom fel míg...

Jön az NBA Finals 4. felvonása, ahol a Denver 2-1 arányban vezet a Miami ellen. A páratlan meccseket a Nuggets hozta, kivétel az egyetlen páros, a 2. találkozó, ahol a Heat forró volt a triplavonalon kívülről, és be is húzta a találkozót. Ezt a line-t az az egy meccs ütötte a 3-ból. Bízom benne, hogy az újabb páros meccs, a 4. ismét pontesőt hoz.

Mert abban talán egyet értünk, hogy maradt benne. A Nuggetsben Jokic egy varázsló, történelmet írt a 30-20-10-es tripla duplájával, 30+ pont, 20+ pattanó és 10+ gólpassz play off rekord. A Denver ilyesformán egy érthetetlen csapat, mert még Murray-t lehet kiemelni, szintén tripla duplát hozott, és ők ketten megnyerték a meccset. A többieknek momentumaik voltak, és MPJ konkrétan 2 pontot dobott, miközben elvileg a 3. legponterősebb játékos. Szerintem lehet eljut a Denver mestere odáig, hogy kiveszi a kezdőből is, gyakorlatilag semmi, de konktrétan semmi haszna.

Bízom abban, hogy jön megint egy olyan Heat, amelyet kezdünk megint leírni, aztán a semmiből játszik egy brutál nagyot. A 3. meccsen azért maradt benne bőven. Butler és BamBam csak az első negyedben 3 valódi ziccert rontott. Aztán nem jöttek a triplák sem, a 35/11 igazából elég gyenge, ráadásul a 11 is úgy jött össze, hogy a legvégén minden mindegy alapon Robinson két extrát bevágott kintről, amikor már elúszott a hajó. ...

Gyenge volt a Heat támadásban, így is jött 94 pont. Ennél szerintem csak jobb jöhet, ráadásul a Nuggest most megint biztosan megnyugodott, hogy ismét náluk az előny. Talán Gabe Vincentre sem fújnak nevetséges foultot, meg talán picit fújnak valami hazai pálya félét, amire a 3. meccsen nem volt példa. Bár már magam sem hiszem, de előbb-utóbb talán Porter is hoz egy olyan meccset, ahol villant valamit. Ez a Denver tényleg csoda, gyakorlatilag Jokic és Murray, akikben sok pont van, a többiek epizodisták. A Heatnél Butler és BamBam mellett gyakorlatilag ott van Caleb, Strus, Vincent, Robinson, akikben simán lehet laza 20 pont. De akár Love, akár Highsmith is képes lehet extrát játszani, nem beszélve Lowry-ról. Bőven maradt még a Heatben, akár a duplákat tekintve, akár a triplákat tekintve.

Egyértelmű, hogy Vincent foultjai őt magát is megzavarták, meg a csapatot is. Onnantól borult minden. Én úgy vélem, a Heat nem riad vissza a kihívástól, sőt még élvezi is, hogy nyomás alatt játszik. A 3. meccsen a 216 pont fizetett (volna) duplázót, itt most 212-vel már megvan a 2.00-es odds.

Tény, fáradnak a srácok, de mégis úgy vélem, mindkét együttesben vannak rejtett tartalékok. Az előző meccshez képest 2-3 triplával kell több, meg mondjuk BamBamtől ésButlertől egy-egy plusz bedobott tiszta ziccer. Azért hiába nagy tét és döntő, manapság az NBA-ben 212 pont azért nem irreális.

Miami Heat - Denver Nuggets: Pontok száma - Hosszabbítással - Felett/alatt tipp