A Pick Szeged és a Veszprém valószínűleg alaposan megismerte egymást. Ahol csak elindultak idén, össze is akadtak. Kupa, bajnoki meccsek, Bajnokok Ligája, minden fronton összecsaptak. Evidens volt, hogy a bajnoki döntőben is találkoznak, ahol két találkozó után a mérleg 1-1.

Pénteken Szegeden jön a 3., a döntő döntője, ahol kiderül, melyik magyar együttes ünnepel bajnoki címet, és melyik szomorkodik.

A szegedi találkozó első félideje 15-11-gyel ért véget, az alföldi együttes megalapozta a győzelmét. Lesz nagy jövés-menés Szegeden, de így utoljára még egyértelmű a cél, bajnokként búcsúzni, bajnokként zárni az évet. Itt a harmadik találkozón már nincs javítási lehetőség. Ez igaz a Veszprémre is, amely együttes idén nem jutott a BL FF-ba, így itt kell mindent beleadni.

Rövid időn belül a 3. meccsük, meg eleve ebben az idényben tényleg kimaxolták a találkozók számát. Alaposan feltérképezték egymást, levideózták egymást, tudják a kapusok, ki mit honnan hová lő. Azt is tudják, hogy minden momentum döntő jelentőségű, így fegyelmezett csapatokat várok, és mindkettő tudja, hogy mindennek az alapja a stabil védekezés.

Az, hogy mit játszottak hetekkel, hónapokkal ez előtt, egyrészt számít, másrészt meg nem. Az számít, mi lesz este. Mindkét oldalon vannak klasszis kapusok, akik képesek lehúzni a rolót. Feszült találkozót várok, megfontoltabb támadás-építést, szerintem arra igencsak fog ügyelni mindkét együttes, hogy elszórt labdák ne legyenek, kevés turnover, és még kevesebb ebből kapott gól legyen. Ha pedig felállt falak ellen kell játszani, hát ott lehet gond, mert igen sűrű mindkét együttes.

Ha ezt a 30 gólt nézem, ami amolyan standard, szerintem a tét, a fáradtság, és az, hogy ismerik egymást, mint a tenyerüket, inkább az under felé billen nálam.

Pick Szeged - Telekom Veszprém: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp