A szépséges, festői Adria-parti Makarskaban rendeznek a lányoknak WTA Challenger tornát, úgymond a "kegyvesztetteknek", akiknek a Roland Garroson nem sok jó élmény jutott.

A hazai környezet sokat tud lendíteni egy játékoson sikertelenebb időszak után, ebbe kapaszkodhat bele Ana konjuh is, aki a hazai közönség teljes mellszélességgel való buzdítását is a maga javára fordíthatja. A kissé molett hatású Konjuh, ennek egy oddsokat nézve kicsi meglepetéssel indított a cseh Bejlekkel szemben, míg a második körös Peterson visszalépés és a pihenés is az ő javát szolgálhatta. Ellenben az olasz Paolinit, aki a második körben igazi vérremenő ütközetbe keveredett bele az ukrán Zavatskaval, akivel egészen a döntő szett tie-break 12-10 -ig nyirbálták egymás idegeit.

Láthatóan sokat kivett a szintén a formáját kereső olaszból ez a meccs, ami után pihenő napja sincsen a 3.02 perces mérkőzése után.

Konjuh helye is a TOP60 -ban lenne, most hazai pályán, fitten, pihenten van lehetősége egy olyan ellenfél skaplját megszerezni, aki ott tanyázik a ranglistán, ahová tart. Egy igazi felmérő és önmaga számára visszaigazoló meccs lesz az esti programban. A bukik által kiadott szorzókra még azt is lehetne mondani, hogy reálisak, ám ebbe nem nagyon kalkulálták bele az előző körös eseményeket, ami döntően befolyásolhatja a horvát-olasz ütközetet.

Konjuh tegnap a gyerekeknek népszerűsítette a parton az úri sportot, így jókedvűen és feltöltődve hálálhatja meg a pénteki szurkolást is az övéinek. Paolini a tavasz folyamán több meglepő vereséget is szenvedett, ezek után Konjih győzelme engem egyáltalán nem lepne már meg.

Konjuh, Ana - Paolini, Jasmine: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp