Majdnem összejött az álomdöntő a nőknél a Roland Garroson, Muchova azonban általános megrökönyödésre, meccslabdáról fordítva le tudta gyűrni a fehérorosz Sabalenkát, így ő csaphat össze Swiatekkel a French Open megnyeréséért.

Swiatek az előzetes várakozásoknak megfelelően nagyon bekezdett a Francia Grand Slamen. Első három meccsén négy szettet is 6-0-ra húzott be, nem igazán törődve ellenfelei lelki állapotával, jól a földbe gyalulta őket. Bár azt is lehet mondani hogy ő csak sportszerű, és mindig a maximumot adja, amely állítással nem is igazán lehet vitatkozni. Bucsa, Liu, és Wang volt az áldozat, mindannyian 60-on kívüli ellenfelek, a lengyel lány ilyeneket szokott reggelizni. Aztán jött a nagy öreg Tsurenko (na jó, még csak 34) aki hamar fel is adta az összecsapást, így azzal a meccsel kapcsolatosan felesleges lenne nagy fejtegetésekbe bocsátkozni. A negyeddöntőtől indult be igazán Igának a torna, de simán verte a 19 éves amerikai tini szupertehetséget, Gauffot is. Az elődöntőben viszont egy papíron gyengébb ellenfél, Haddad Maia következett aki alaposan megizzasztotta Swiateket, a második játszmában a tie-breakben jött csak össze a diadal.

Muchovának Sabalenkáig nem igazán volt veszélyben a továbbjutása egyetlen mérkőzésén sem. Még az is belefért neki, hogy Podoroska porig alázza egy 0-6-os szettel, megtörni nem tudta az argentin. Nagyon meggyőző játékot mutat, az elődöntőben megmutatta hogy fejben is rendkívül ott van és csak egyetlen meccsén ütött több ki nem kényszerített hibát, mint győztest, ami a női mezőnyben elég jó statisztikának számít.

Egyértelműen Iga Swiatek a mérkőzés esélyese, aki 2020 és 2022 után harmadszor is behúzhatja kedvenc Grand Slam trófeáját. 2022-ben bődületes rekordokat döntögetett a lengyel, és valószínűleg csodának kell történnie ahhoz, hogy Karolina megállítsa. Valami azt súgja azonban, hogy ma sok borsot fog törni az orra a alá a bombaformában játszó cseh teniszező, és nem lesz meg simán az újabb cím.

Tipp: 7-6 6-3

Swiatek, Iga - Muchova, Karolina: Játék hendikeppel - Hendikep tipp