Történelmet írhat a Manchester City: második angol csapatként triplázhat Guardiola együttese.

Az előjelek kiválóak, sőt tökéletesek számukra. Eszméletlenül erős szezonjuk volt, a bajnokságot 5 pont előnnyel behúzták, az FA Kupa siker is meglett, már csak a Bajnokok Ligája maradt nekik, mint elérhető cél. A játékosok rendkívül éhesek a sikerre, és a keret nagy része már játszott BL döntőt, 2 évvel ezelőtt, a Chelsea ellen. Azt akkor elbukta a csapat, mert bár jobban összerakott alakulat volt már akkor is a City, pár apróság még hiányzott, ráadásul Covid-19 lázban égett a világ. Mostmár a rutin is megvan, és betömték a legfontosabb lyukakat (Akanji, Grealish, Haaland érkezésével kész lett a tökéletes gépezet.) Rettentő erős ágon sikerült eljutniuk idáig, de minden párharcot bántóan simán rendeztek le, az RB Leipzig, a Bayern München és a Real Madrid is teljesen esélytelen volt. Ekkora dominancia már régen uralkodott a BL-ben, talán a 2009-11 körüli Barcánál lehetett ez a sebezhetetlen aura a levegőben. Minden játékosuk egészséges és kész mindenre a csapatért, így a legerősebb kezdő futhat majd ki a gyepre.

Az Internek óriási szerencséje volt az ágak sorsolásánál, és bár a csoportmeccseken szép teljesítményt nyújtva lelökték a Barcelonát az Európa Ligába, nem voltak túl meggyőzőek a nyolcaddöntőtől kezdve, és nyögvenyelős volt a továbbjutás már a Porto elleni találkozón is. A Benfica csakugyan nem képviselt túl nagy játékerőt, az ő legyőzésük is sikerült, a szezon végére kiengedő AC Milan ellen pedig megnyerte a taktikai harcokat Inzaghi, de az igazi erőfelmérő csak most jön számukra.

Ha összehasonlítjuk a két gárdát, nem igazán találunk olyan elemet, amiben jobbak lennének az olaszok. A védelem, a középpálya a támadósor, mind-mind jelentős minőségbeli különbségekkel van tele. Inzaghi és Guardiola összehasonlítása - itt már a felvetés is méltatlan, valószínűleg az Inter edzőjének a szezonját is csak a döntő menti meg, míg Guardiola legendás státuszba emelkedhet. A Manchester Citynél nyüzsögnek a potenciális góllövők: Haaland és Bernardo Silva is kiváló formának örvend, de ha nagyon rájuk koncentrálnak fekete-kékek könnyen villanhat Gündogan, Grealish vagy de Bruyne is. A cserepad pedig olyan minőségi játékosokat rejt mint Álvarez, Mahrez vagy Foden.

100-ból 99-szer a Manchester City nyerné meg ezt a meccset, 80-szor legalább 3 gólt lőve. Valódi téttel is remek opció véleményem szerint a hendis City győzelem, vagy a City gólok megjátszása.

Manchester City - Inter: Manchester City által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp