Az első fordulós találkozók tovább folytatódnak a keddi napon is. Egy elég value fogadást találtam Hertogenboschból a Györe Laci – Ricardas Berankis összecsapást. Kissé érthetetlen miért becsülik le a litvánt az irodák?!

Az öreg Berankis (bár még csak 32 éves)de az idei szezonban néha elég komoly felvillanásokat produkál. Hiszen a szezonban már egy Challenger kemény pályás torna győzelmet magáénak tudhat. A litván nagy spílere a füves borításnak. A tavalyi évben teljesen formán kívül is képes volt Nadal ellen szettet nyerni Wimbledonban. Egy tornán ha elkapja a fonalat nehéz megállítani ilyen szintű ellenfeleknek,mint Györe. A selejtezőben a holland szabadkártyást egy óra alatt leradírozta a pályáról és mindössze két játékot engedélyezett a hazai pályán szereplő játékosnak. Füvön azért nem gyakori jelenség. A selejtező döntőjében Hijikatát két viszonylag sima szettben legyőzte Ricardas. Pedig az ausztrál nem nevezhető ügyetlennek ezen a borításon. Az első szerváinak beütési sikeressége nem éppen fényesen alakult. Azonban ha beütötte jó százalékban hozta ezeket.

Az,hogy a szerbben milyen potenciált látnak azt nem tudom,mert a világranglistás helyezésén kívül semmi nem indokolja. Györe 2017 óta mindössze 2 meccset nyert önerőből füvön és ez a borítás áll tőle a legtávolabb. Sőt kijelenthető,hogy a salakot is csak ritkán hagyja el ami a jelenlegi teniszben aki top100-ban van már kuriózumnak számít. Az idei szezonban ráadásul még a kedvenc borításán se hagyott nyomot ha élhetek e szójátékkal. Teljesen formán kívül érkezett meg Hollandiába és a problémát csak tetézi,hogy ez az első éles meccse miközben a litván már két győztes meccsel a zsebében érkezik a pályára.

Berankis lehet,hogy nincs csúcsformában,de ezen a borításon a technika és a tapasztalat mindennél többet jelent.

Djere, Laslo - Berankis, Ricardas: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp