Klubfoci után ismét válogatott meccsek jönnek, és jönnek a Nemzetek Ligája sorozat 3. kiírásának FF meccsei. Egy jó Hollandia-Horvátországgal kezdünk, aztán jön az olasz-spanyol klasszikus. A négyes döntőt Hollandiában, e találkozót Rotterdamban, a de Kuipben rendezik. Rögtön az első indok, minden narancssárga, kevésbé kockás, max-egy-egy folt a nézőtéren.

Aztán a másik ok, hogy Gvardiol nem játszik, a négyes döntőben ő nem láthatjuk. Gvardiol a horvát együttes talán Modric után 2. legfontosabb tagja, ha nem lesz ott hátul, szerintem érződni fog. Fontos láncszem, nagy tartást ad, és ha úgy adódik, ahogy klubtársa Orbán, ő is veszélyes az ellenfél kapuja előtt fejesek után. Kérdés a vén és fáradt középpálya mit bír. Kovacic mondjuk vénnek nem vén, de biztos fáradt. Modric fáradt, mert miért lenne fitt. Nem fiatal, vb, meccsek a Madriddal, aztán nála mindig 100% van, mikor látjuk Modricot szívtelenül, lelketlenül focizni? Szinte soha, mert ok, vannak rosszabb meccsei, de akkor is akar, legfeljebb nem úgy jön össze. Brozovicnak meg szintén sűrű idénye volt, az Inter is kimaxolta meccseket illetően az idényt, és még a BL-döntőt is elveszítette.

Ha igaz, a hollandok edzésén de Ligt is megsérült, így a játéka kérdéses. Hol kezdetik, hol nem, de szerintem Gvardiol fontosabb hiányzó, mint de Ligt, már ha tényleg nem játszik. Az Oranjénél még midig ott van van Dijk, de a horvátoknál Erlic és Sutalo azért sebezhetőnek tűnik. Sosa és Juranovic szintén, szóval én azt várom, hogy egy öregebb, és egyben fáradtabb horvát csapat játszik egy fiatalabb, hazai pályán focizó horvát ellen. A hollandoknál meg középen és elöl mondjuk akár Wijnaldum, akár Gakpo mondjuk gondolhatja úgy, veheti motivációnak, hogy klub szinten nem volt valami acélos idény, legalább itt a vége legyen szép. Meglepődnék, ha Rotterdamban nyernének a horvátok. Persze nem nagyon, de egy picit mindenképp.

Hollandia - Horvátország: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp