Óóó Afrika... Szoktam dúdolni, persze ritkán, leginkább akkor, ha rádióban valahol meghallom, aztán dallamtapadás lesz, és egész nap zakatol a fejemben a sláger...

De lényegre majom, ha már Afrika!

Szóval a lényeg az, hogy a két válogatott 9-9 ponttal áll a selejtezős csoportjában 4-4 meccs után, míg a csoport másik két tagja 3-3 pontot gyűjtött, ugyanúgy négy lejátszott mérkőzés után. A matek egyszerű, ha ma este Guinea és Egyiptom ikszel, kéz a kézben jut tovább, azaz jut a főtáblára a következő AFCON-on, amit majd jövő év elején Elefántcsontpart rendez.

Ha remiznek -és miért ne tennék-, akkor az utolsó körtől függetlenül a csoport helyzete tiszta, mert e két együttes továbbjut, a másik kettő meg szomorkodik. Valószínű, hogy Malawi vagy Etiópia ellen a 6. körben is ki tudná harcolni a vesztes a továbbjutást, de őszintén szóval minek kockáztatni.

Itt a lehetőség a bundázásra, kooperálásra, meg sem kell szakadni, nem kell szétrúgni egymást, nem kell csinálni semmit. Egy jó unalmas 0-0-lal, vagy kis fűszeres 1-1-gyel lehet kijutni a tornára.

Egyiptom nyílván acélosabb, de itt minden játékos szezon végén van, legalábbis a legtöbb, hisz jobbára légiósokra építenek. Salahéknak mennyi kedve lehet még gurigázni? Semmi.

Ha már Salah, akkor ugye a másik oldalon Keita. Két liverpooli légiós, egész biztos vagyok benne, hogy ők azért beszéltek erről a meccsről, és azt is megdumálták szerintem, hogy itt, ha lehet, nem kéne bántani egymást.

Tényleg tökéletes eredmény a remi, ergo a gólok száma iksznél tuti páros.

De tegyük fel, tévedtem, és egymásnak esnek. Nincs kooperáció, nincs bunda, tisztán játszanak egyet. Akkor is van még 50% esélyem arra, hogy a gólok száma páros lesz. Szóval elsőre én azt mondom, ez remi, és így evidens, hogy a gólok száma páros, de ha tévednék, és köze nem lesz a döntetlenhez, akkor is van 50% esélyem, hogy egy 2-0, 0-2, 1-3, 3-1-gyel mondjuk nyerek.

Guinea - Egyiptom: Gólok száma páratlan/páros - Páros/Páratlan tipp