A negyeddöntőket rendezik Hollandiában a férfiaknak. A két skalpvadász összecsapását szemeltem ki nevezetesen Jordan Thompson – Adrian Mannarino találkozóját. A francia szinte hátradőlve várhatja a párharcot mivel egymás elleni mérlegüket tekintve 3-0 neki ráadásul szettet sem veszített még az ausztrál ellen. A történetben további csavar akinek ez nem lenne elég Hertogenboschban harmadszor is randevúznak.

Mannarinóból soha nem lett sztár és már nem is lesz hiszen 34 éves,de azt senki nem veheti el tőle mekkora spílere a füves borításnak. Az első körben honfitársát az új üdvöskét Filst két játszmában elintézte. Az első szettben nagy segítséget jelentet a rutin hiszen tie breakre került sor. Az,hogy milyen mérhetetlenül sokat jelent a tapasztalat ez a mérkőzés is megmutatta. Négy break labdából négyet hárított a találkozón. Egy dolgot bánok,hogy Medvedev ellen nem fogadtam,írtam rá elemzést. Szinte borítékolható volt,hogy legyőzi az oroszt legalábbis az én megérzéseim ezt súgták. Adrian imádja a neves ellenfeleit meglepni. Remekül mozgatta az oroszt és váltogatta az ütéseit Mannarino. Az,hogy nehéz helyzetben hosszú labdameneteteket is elhozott a védekező mágus Danii ellen még inkább megédesíti ezt a győzelmet. Fonákkal egyértelműen veszélyesebb a francia.

Az ausztrál is szeret füvön játszani az ,hogy mennyire eredményes már más kérdés. A zöld borításos szezon elején furcsa kijelenteni,de már-már túl sok meccs van Jordan lábában. Hiszen múlt héten Surbitonban is versenyzett ahol jól is haladt amíg egy jobb képességű játékos nem jött szembe vele nevezetesen Andy Murray. A britet ugye verhetetlennek már messze se nevezhetjük,de Thompson képességeit jól mutatja,hogy két szettben kikapott. Az ,hogy Raonicot legyőzte a név alapján skalp,de tekintve,hogy Raonic a héten tért vissza hosszú kihagyás után borítékolható volt,hogy sokáig nem húzza.

Az egymás elleni mérlegük alapján egyértelműen,hogy mentális gáttal is szembe kell néznie az ausztrálnak. Mannarino pedig a Grand Slam bajnok legyőzésével csak tovább növelte önbizalmát.

Mannarino, Adrian - Thompson, Jordan: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp