Jön a női kosár Európa Bajnokság csoportkörének a 2. napja. Minden csapat pályára lépett egy-egy alkalommal, így kaptunk reális és irreális képet is egy-egy válogatottról. Voltak meglepik, voltak érdekes meccsek, meg zsibbasztó találkozók.

Érdekes és zsibbasztó volt a magyar lányok találkozója a szlovákok ellen, mekkora ellentét volt a 3. és a 4. negye3d között, amikor a harmadikban senki nem játszott jól, akaratgyenge volt a csapat, a 4. negyedben meg minden annak az ellentéte.

Megnéztem a török csapat meccsét is, hát nem ájultam el a gyönyörűségtől. Hasonló alapszerkezett, mint a magyaroké, van egy nagy magas benga, ám de formán kívüli lány a palánk alatt. Nálunk Határ, náluk a honosított McCowan. Jó kis csata lesz kettejük között, eleve formán kívül vannak, magassági előny sem lesz egyik lánynál sem, szóval számítok jópár esetlen mozdulatra.

Aztán mivel mindkét csapatnál vannak ilyen tornyok, a kinti játékosok próbálják tömködni befelé a labdákat. Én tisztán emlékszem, ahogy e3nm is Határnak, de Goorenak próbálták a magyar guardok tömködni, akkor is, amikor ketten fogták. Kb mint vízilabdában a centernek passzolni, amikor ketten lógnak rajta. Esélytelen. De ugye ez a figura, és ezt kell játszani, aztán arra meg fáradtak az agyak, hogy b meg c opciót keressenek.

Ez a McCowan egyébként egy igazán bamba, fakezű lány. 204-205 centivel áldotta meg az élet, ebből pedig megél. Bemegy a gyűrű alatt, ha pozícióban tudja megkapni, akkor beteszi, de amikor már picit bajban van, ott jön a gond. Szóval igen, erre mondtuk anno, járna neki a bambasági pótlék. Foultolni is megéri, nem jól dob a vonalról.

Nekünk tegnap volt egy extra negyedünk, Dubeiék mindent dobtak, de igazán dícsérni Kiss Virágot lehet, ő jó, jó a forma, de...

A törökökkel szoktunk igencsak pocsék meccseket játszani. És ami még számíthat, hogy megint korán játszunk, nehéz délben felpörögni, én is arra gondolnék a csajok helyében, hogy most inkább ebédelni kéne. Azon sem lepődnék meg, ha 120 közelében lenne a vége, ilyen 60-65 környékére várom mindkét csapatot.

Magyarország (n) - Törökország (n): Pontok száma - Hosszabbítással - Felett/alatt tipp