Jó szokás szerint a pénteki nap a negyeddöntők napja a Touron. A nap utolsó találkozóján csap össze Richard Gasquet és Jan Lennard Struff. Mindkét játékos öreg rókának számít már a mezőnyben.

Azonban mennyire más éve van a két játékosnak. Nyugodtan kijelenthető,hogy ég és föld a két út amely idáig vezetett.

A francia árnyéka csak már annak az ígértnek amelyet mindenki és főleg a franciák reméltek. Az idő elszállt felette és a játéka egyre csak tompul. Az idei évet úgy kezdte,mint az álom hiszen Aucklandban tornát nyert majd azóta a kellemetlenebbnél kellemetlenebb vereségek sorakoztak a neve mellett. Ilyenkor persze a motiváció is alábbhagy ami teljesen érthető. A salak szezonban is csak 4 győzelmet kapart össze számtalan vereség mellett,mert próbálkozott viadalokon,de a sikerek elmaradtak. A keze persze megvan a játékhoz ezt sose vitatta senki,ezért is juthatott el a negyeddöntőig. Az első fordulóban Eubankset győzte le aki nem nevezhető egy kiemelkedő játékosnak,de Richard hallatlanul jól játszott. A második körben is hozta az előző körben látott játékot,de Tsitsipas motivációja és teljesítménye jelenleg nagyon a béka feneke alatt van. Hiszen inkább Badosával van elfoglalva mintsem a játékkal.

A német Struff újabb vagy inkább a helyes kifejezés legnagyobb virágzását láthatjuk ebben a szezonban. Az,hogy a salakos idényben még ha Madridban is 1000-es tornán döntőt játszott a selejtezőből indulva elképesztő. Annyira koncentrált volt a teljes tornán és nem esett kétségbe a nehéz sziutációkban amelyet én csak a nagy négyesnél láttam. Ez a hit és tűz újra átjárja itt Stuttgartban a németet. Az első körben Zhang nem egy tényező ahogy Eubanks sem nevezhető fajsúlyos versenyzőnek. Azonban Paul a második fordulóban már komoly erőpróba,mert jó mérlege van a füvön az amerikainak. Ezt a találkozót is mint az előzőn is szinte tökéletesen játszott. 5-6 ki nem kényszerített hibával lehozni a meccseket maximális fókuszt igényel. A két tie breaket lehozta Struff az idei évet látva már meg sem lepődök.

A németet ezen a tornán szerintem senki nem fogja megállítani. Gasquet pedig pláne nem.

Gasquet, Richard - Struff, Jan-Lennard: Játék hendikeppel - Hendikep tipp