Szombat pihenőnap, kicsit megnyugszik az idegrendszer, bár hogy őszinte legyek, én eddig jól vagyok. Hogy miért?

Csakis azért, mert jönnek a tippek, valahogy eddig érzem a tornát. Elkiabálni nem szeretném, de rossz tippem még nem igazán volt, amit komolyabb téttel bombáztam, és bízom benne, hogy ez a széria még kitart jó ideig.

Vasárnap viszont dömping, ismét a pályán minden csapat, és kiderül, hogy kik lesznek a csoportelsők, és hagynak ki egy kört.

Ami biztos, hogy a csoportban Belgium a maga két sikerével továbbjutott. Hogy hanyadik helyen, az e meccsen derül ki.

Az érdekesség az olaszok helyzete. Az olaszok ugyanis egy pocsék nyitómeccsel jöttel elé, kikaptak a bűn rossz csehektől. Hogy mégis hogyan, talán maguk sem tudják. (Belgium 43-mal verte a cseheket, pedig nem igazán voltak jók).

Szóval az olaszokra rátérve a helyzetük, fura, mert ha megverik a belgákat (szerintem utópia), akkor csop. elsők is lehetnek, ugyanakkor ha kikapnak, akkor ki is eshetnek. Akkor esnek ki, ha a későbbi meccsen Izrael megveri a cseheket. (Izrael otthon játszik, és a rájuk szabott 5.50-es odds ellenére szerintem nem kizárt az izraeli siker

És akkor az over:

Belgium amit ezen a tornán játszik, az elit. Jelenleg úgy lóg ki a mezőnyből, mint a vb-n mondjuk USA szokott. Letoltak 8 negyedet, egyszer maradtak 20+ pont alatt. Mondjuk akkor is dobtak 19-cet. Vanloo, Alemand, Linskens és Meessemann valami oltári jó. Ezek a belga macskák kilógnak a mezőnyből, bár tény, Csehország és Izrael védekezése azért hagy maga után kívánni valót. A belgák dobtak a csehek ellen is 84-et egy korai meccsen, önmagukhoz képest gyengén játszottak, de 84 pont az 84 pont.

Az olaszok pénteken már jobbak voltak, mondhatni, magukhoz tértek. Izrael ellen már látszott a tűz, volt jó kis összeszólalkozás is, ami kell! Zandalasini magához tért, úgy játszott, mint anno a Fenerben, amikor ha hozzá került a labda, még el sem dobta, a 3 pontot már lehetett beírni. Egész fura meccs volt, volt vagy 4-5 3+1-es szituáció, amiből 4 az olaszoknál, amikor még a tripla közben bele is foultoltak. Dobtak 88 pontot, pedig Keys még nem is tett bele a közösbe, csak 4-et. Viszont Zandalasini extra volt, ő azért tudja ezt, csak manapság egyre ritkábban. De láttuk az olaszok szebbik arcát, és abban bízom, hogy ezt látjuk majd a belgák ellen is.

Belgium kezdő ötöse kegyetlen jó. Meessemann hihetetlen, de Vanloo kegyetlen ívben eldobott triplái is gyilkolnak. Belgiumot erre a 80 pontra be lehet lőni, sokoldalú együttes, hisz Linskens és Meessemann, a két magas ember kiváló a festékben (is), mert utóbbi azért a távolabbi tempókat is jól dobja. A kiegészítő emberek is hoznak energiát, szóval 80+ pontra teszem a Macskákat. Az olaszok pedig 65 pontra biztos jók lesznek, de inkább 70+, amit várok tőlük.

Legutóbb Eb-n még 2017-ben találkoztak, 79-66-ot játszottak. Ez a minimum, amit most várok. A belgák jó formában vannak, szerintem az olaszok sem állítják meg őket támadásban, így nincs mit tenniük, nekik is dobniuk kell bőven!

Belgium (n) - Olaszország (n): Pontok száma - Hosszabbítással - Felett/alatt tipp