Az elődöntőket rendezik a szombati napon Stuttgartban. Végre van minek örülni magyarként egy kicsit hiszen Francis Tiafoe és Fucsovics Marci vívja az első találkozót.

Nagyon régen nem volt Marcinak ekkora sansza ATP torna döntőjébe jutnia. Nagyon túlbecsülik az amerikait. Fucsovics Wimbledoni bajnok Juniorként és felnőttként is negyeddöntőzött már a füves Grand Slamen. Egészen a selejtezőből verekedte fel magát a főtáblára és szerencsére azóta sincs megállás. Pedig a sorsolása egyértelmű,hogy kinek volt nehezebb így számomra az is egyértelmű,hogy ki nyeri a meccset. Az nem más mint hazánk első számú játékos. Az,hogy idáig menetelt nagyban köszönhető annak,hogy Shapovalov ellen sikerült megfordítania a találkozót amit rég nem láttunk tőle. A második körben Wu ellen döcögött a játék,de egyértelmű,hogy Marci volt a jobb az egész találkozón. Rengeteg nyerőt ütött és teljesen megérdemelte a sikert. Majd a nyolc között az idei szezon mumusa jött Fritz személyében. Hiszen idén ezt megelőzően kétszer találkoztak és mindannyiszor alulmaradt. Fucsovics a találkozó elejétől fogva agilisan és dinamikusan játszott. Az egész meccset tulajdonképp végig uralta. A hálóhoz is remekül lépett fel. A második szettben nem sok esélye volt,de Fritzre nyomást helyezett és egy kettős hibával elbukta az amerikai az adogatását.

Tiafoe sem nevezhető ügyetlennek ha egyszer már nyert tornát füves borításon az tény. Azonban egyrészt csak két meccset játszott és ráadásul pénteken 2 óra 42 percet töltött a pályán. Szombaton pedig ismét vár rá egy összecsapás. Marci hiába töltött összességében több időt a pályán az,hogy pénteken gyorsan lezavarta sokat számít. Ráadásul jó ómen az amerikai,mert az egyetlen ATP diadalakor is legyőzte Tiafoét.

Összességében annyira hisz magában Marci és a játékáról is süt a magabiztosság,hogy kétlem,hogy képes lenne megállítani Francis Fucsovicsot.

Tiafoe, Frances - Fucsovics, Marton: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp