Szombaton már jönnek az egyenes kieséses szakasz találkozói a megújult 2023-mas World Cup of Darts nevű tornán. A németországi tornán csak páros meccsek vannak, és ahogy haladunk előre, egyre több leget kell megnyerni a továbbjutáshoz. Ebben a körben konkrétan nyolcat.

Hollandia első számú versenyzője, Michael van Gerwen ettől a tornától távol marad, Dirk van Duijvenbode és Noppert lesz a két résztvevő. előbbi formája inkább rossz, mint jó, Noppert pedig mint az időjárás, egyszer ilyen, egyszer olyan. Mindkét játékos rizikófaktor. A tipp szempontjából optimális lenne, ha mindkettő hullámvölgyben lenne, reális, hogy az egyik srác abban lesz, és irreálisan szomorú lenne, ha mindkettő űrdarts-ot mutatna be.

Belgium a torna nagy története, Hybrechts és Bergh ugyanis valamikor a torna előtt összekapott. Elvileg tegnap a magyar közvetítésben arról beszéltek, hogy Huybi kritizálta DvdBergh játékstílusát. (Mondjuk nem ő az első :D). Ezen Dimitri felhúzta magát, aztán onnantól megy a cicaharc.

Két elég érdekes és szerintem kibírhatatlan figura, bár egyiket sem ismerem. De ránézésre Huybi sem lehet könnyű eset, Bergh meg szerintem önmaga egy tanulmány. Ő harcban van önmagával, a csapattársával és az ellenféllel, ő tényleg harcol a világ ellen. A buddha álarc, és az erőltetett nyugalom mögött óriási a feszültség. És akkor nem is folytatom a mélyebb analítikát, nem vagyok én pszichomókus, csak egy majom.

Viszont a belgák ahhoz képest, hogy nem igazán beszélnek (bár a 2. meccs után már volt némi nyitás a színpadon egymás felé), jól játszanak. Tény, hogy Kína 4-3-ra kapott csak ki, de az átlagok a számok a belgák mindkét rendben voltak.

Kérdéses, hogy ezt a páros meccset Duijvenbode hogy tolja majd, mert ezek a darálósabb játékosok azért ezt a páros formátumot nem annyira szeretik. Itt ugyanis amikor kihúzza a nyilait, nem egy, de három játékos van előtte, szóval ki lehet zökkenni, ezek a spílerek pedig ezt nem szeretik.

Belgium csapatában meglévő feszültség akár jól is jöhet, az is jól jöhet, hogy kétszer már színpadra álltak. Nem mondom, lehet ebből komolyabb lebőgés is, de az, hogy nem csak az ellenfelet akarják legyőzni, de a csapattársukat is, megmondom őszintén, nekem tetszik. Vagy legyen köztük egy összehang, vagy feszültség, de nekem így látatlanban a Noppy-DvD páros pont az a kategória, ahol két játékos között úgy nagyjából nincs semmi, sem ellentét, sem igazi barátság.

Netherlands - Belgium: Kör hendikeppel - Hendikep tipp